VELKOMMEN TIL TEMASIDA OM KUNST

endre  

Kunst


{{{2}}}

Kunst (frå urgermansk kunst, 'kunne') er skapande verksemder som kan ha dekorativt eller kjenslemessig uttrykk, og resultatet av slike verksdemder. Medan 'kunst' opphavleg omfatta all menneskeleg aktivitet, også handverk og vitskap, blir det i dag sett på som eit uttrykk for menneskeleg skaparevne.

Menneske i alle kulturar har skapt kunst frå steinalderen og fram til våre dagar, både for si eiga skuld og for å skapa underhalding eller venleik for andre. Den kunstnariske skapartrongen kan derfor sjå ut til å vera ein viktig del av det å vera menneske.



endre  

Utvald artikkel


{{{2}}}

Vincent van Gogh (30. mars 185329. juli 1890) var ein nederlandsk kunstmålar. Han er kjend for eit dramtisk sinnsliv og for å ha vore ein føregjengar for ekspresjonisme og moderne kunst.



endre  

Utvald bilete...


endre  

På Wikimedia


Kunst på  Wikinytt  Kunst på  Wikifrasar  Kunst på  Wikibøker  Kunst på  Wikisource  Kunst på  Wiktionary  Kunst på  Wikiversity  Kunst på Wikimedia Commons
Frie nyhende Frie sitat Frie bøker og manualar Frie kjeldetekstar Ordbok og synonymordbok Frie læremiddel Felles medialager


endre  

Hovudtema på Nynorsk Wikipedia