Wikipedia:Wikiprosjekt Grunnstoff

Dette er eit wikiprosjekt for å organisera innhaldet i artiklar om grunnstoff betre. Denne sida og dei underordna sidene inneheld forslag til korleis dette kan gjerast. Me vonar at dette prosjektet kan vera med på å fokusera innsatsen til fleire wikipedantar. Viss du har lyst å vera med å hjelpa, sjå på diskusjonssida kva som kan gjerast.

Tittel endre

Wikiprosjekt om grunnstoff

Klassifisering endre

Dette er eit naturvitskapleg prosjekt.

Prosjektorganisering endre

Overordna prosjekt endre

Dette prosjektet er ikkje underordna andre prosjekt.

Underordna prosjekt endre

Dette prosjektet har ikkje andre prosjekt under seg.

Liknande prosjekt endre

Det finst førebels ingen liknande prosjekt.

Struktur endre

Strukturen på prosjektet er enno ikkje fastsett.

Deltakarar endre

Målsetjingar endre

GRUNNLEGGJANDE STRUKTUR FOR GRUNNSTOFFARTIKLAR endre

Denne strukturen kan brukast for dei fleste grunnstoffartiklane. For kunstige og ustabile grunnstoff sjå nedanfor. Der det er brukt skråstrek i avsnittsoverskriftane bør det gjerast eit val mellom dei ulike alternativa, eller det kan lagast to avsnitt.

Infoboks: Mal:Grunnstoff. Sjå rettleiing ovanfor og i Maldiskusjon:Grunnstoff.

Innleiing: Svært kort om plassering, namn, historikk, eigenskapar og bruk. __ er eit grunnstoff med kjemisk symbol __ og atomnummer __. Det høyrer til / er eit ... kjemisk serie. ... namn ... bruk ...

Særlege kjenneteikn endre

Bruk endre

Historie endre

Biologisk rolle endre

Avhengig av grunnstoffet kan dette avsnittet plasserast her eller lenger nede, eller utelatast dersom grunnstoffet ikkje har nokon biologisk rolle.

Førekomst / Framstilling endre

Kjemi / Sambindingar endre

Isotopar endre

Tryggleik / Forholdsreglar endre

Referansar / Eksterne lenker endre

Forslag til kjelder og referansar kan m.a. finnast på Wikipedia-diskusjon:Wikiprosjekt Grunnstoff#Kjelder på nettet og på en:Wikipedia:WikiProject Elements#External links.

STRUKTUR FOR ARTIKLAR OM KUNSTIGE OG USTABILE GRUNNSTOFF endre

Infoboks: Mal:Grunnstoff eller ein forkorta, spesialtilpassa boks. Me bør kanskje laga ein eigen mal for ustabile grunnstoff.

Innleiing: Svært kort om plassering, namn og historikk. __ er eit kunstig, radioaktivt grunnstoff med kjemisk symbol __ og atomnummer __. Det høyrer til / er eit ... kjemisk serie. ... namn ... historie ...

Særlege kjenneteikn endre

Historie endre

Framstilling endre

Isotopar endre

Referansar / Eksterne lenker endre

Forslag til kjelder og referansar kan m.a. finnast på Wikipedia-diskusjon:Wikiprosjekt Grunnstoff#Kjelder på nettet og på en:Wikipedia:WikiProject Elements#External links.