Opna hovudmenyen

Burt Reynolds

amerikansk skodespelar

Burton Leon Reynolds Jr. (11. februar 19366. september 2018),[1] kjend som Burt Reynolds, var ein amerikansk filmskodespelar. Truleg vert han best hugsa som «Bandit» i filmen Smokey and the Bandit frå 1977. Reynolds vart fødd i Waycross i Georgia og hadde noko cherokeeopphav.

Burt Reynolds
Burt-Reynolds 2011-04-15 photoby Adam-Bielawski.jpg
Fødd11. februar 1936
FødestadLansing
Død6. september 2018
DødsstadJupiter
FødenamnBurton Leon Reynolds, Jr.
Aktive år1959–2018
Verka somskodespelar, songar, amerikansk fotball-spelar, manusforfattar, filmprodusent, filmregissør, fjernsynsskodespelar
EktefelleLoni Anderson, Judy Carne
PrisarFlorida Artists Hall of Fame, Golden Globe, Emmy-prisen

FilmografiEndra

(utvalde filmar)

  • Angel Baby (Debut, 1961)
  • Nickelodeon (1976)|Nickelodeon (1976)
  • Smokey and the Bandit (1977)
  • Smokey and the Bandit II (1980)
  • Smokey and the Bandit Part 3 (1983)
  • The Man Who Loved Women (1983)
  • Cannonball Run II (1984)
  • Frankenstein and Me (1996)
  • Citizen Ruth (1996)
  • Striptease (1996)|Striptease (1996)
  • Bean (1997)
  • Boogie Nights (1997)
  • Mystery, Alaska (1999)
  • Time of the Wolf (2002)
  • The Longest Yard (2005)

KjelderEndra

  1. Natale, Richard (6. september 2018). «Burt Reynolds, Star of 'Deliverance,' 'Smokey and the Bandit,' Dies at 82». Variety. Henta 6. september 2018. 
  Denne filmartikkelen som har med USA å gjere er ei spire. Du kan hjelpe Nynorsk Wikipedia gjennom å utvide han.