Chuck Leavell

amerikansk pianist

Charles Alfred Leavell (fødd 28. april 1952) er ein USA-amerikansk musikar. Han var medlem av The Allman Brothers Band frå 1973 og utover og skipa sidan jazzrockgruppa Sea Level. Han har vore den fremste klaverspelaren og den eigentlege musikalske leiaren på turneane til The Rolling Stones sidan 1982. Som studiomusikar har Leavell spelt på alle Rolling Stones-albuma sidan 1982, med unntak av Bridges to Babylon (1997). Han har òg turnert og spelt inn musikk med Eric Clapton, George Harrison, David Gilmour, Gov't Mule og John Mayer.[1]

Chuck Leavell

Leavell in 2009
Fødd28. april 1952 (72 år)
FødestadBirmingham i Alabama
FødenamnCharles Alfred Leavell
OpphavUSA
AktivSidan 1969
SjangerBluesrock, jazzrock, jazzfusion, southern rock
InstrumentKlaverinstrument, vokal
Tilknytte artistarThe Allman Brothers Band, The Rolling Stones, David Gilmour, John Mayer, The Black Crowes, Sea Level, Eric Clapton, Gov't Mule, Aquarium Rescue Unit, The Roots
PlateselskapCapricorn
Verka somMusikar, songar, låtskrivar

Utvald diskografi endre

Soloalbum endre

  • (1996) A Homemade Christmas From Charlane Plantation
  • (1998) What's in That Bag?
  • (2001) Forever Blue: Solo Piano
  • (2005) Southscape
  • (2007) Live In Germany-Green Leaves and Blue Notes Tour
  • (2012) Back To The Woods: A Tribute To The Pioneers of Blues Piano
  • (2018) Chuck Gets Big (with The Frankfurt Radio Big Band)

Dickey Betts endre

The Black Crowes endre

Eric Clapton endre

David Gilmour endre

Gov't Mule endre

Alex Taylor endre

The Allman Brothers Band endre

Gregg Allman endre

Sea Level endre

  • (1977) Sea Level
  • (1977) Cats on the Coast
  • (1978) On the Edge
  • (1979) Long Walk on a Short Pier
  • (1980) Ball Room
  • (1997) Best of Sea Level

Duke Jupiter endre

The Rolling Stones endre

John Mayer endre

Kjelder endre

  1. Saulnier, Jason (8. april 2010). «Chuck Leavell Interview». Music Legends. Henta 9. september 2018. 

Bakgrunnsstoff endre

  Commons har multimedium som gjeld: Chuck Leavell