Opna hovudmenyen

Chuck Leavell

amerikansk pianist

Charles Alfred Leavell (fødd 28. april 1952) er ein USA-amerikansk musikar. Han var medlem av The Allman Brothers Band frå 1973 og utover og skipa sidan jazzrockgruppa Sea Level. Han har vore den fremste klaverspelaren og den eigentlege musikalske leiaren på turneane til The Rolling Stones sidan 1982. Som studiomusikar har Leavell spelt på alle Rolling Stones-albuma sidan 1982, med unntak av Bridges to Babylon (1997). Han har òg turnert og spelt inn musikk med Eric Clapton, George Harrison, David Gilmour, Gov't Mule og John Mayer.[1]

Chuck Leavell
Chuck Leavell in 2009.jpg
Leavell in 2009
Fødd28. april 1952 (67 år)
FødestadBirmingham, Alabama, U.S.
FødenamnCharles Alfred Leavell
OpphavUSA
AktivSidan 1969
SjangerBluesrock, jazzrock, jazzfusion, southern rock
InstrumentKlaverinstrument, vokal
Tilknytte artistarThe Allman Brothers Band, The Rolling Stones, David Gilmour, John Mayer, The Black Crowes, Sea Level, Eric Clapton, Gov't Mule, Aquarium Rescue Unit, The Roots
PlateselskapCapricorn
Verka somMusikar, songar, låtskrivar

Innhaldsliste

Utvald diskografiEndra

SoloalbumEndra

  • (1996) A Homemade Christmas From Charlane Plantation
  • (1998) What's in That Bag?
  • (2001) Forever Blue: Solo Piano
  • (2005) Southscape
  • (2007) Live In Germany-Green Leaves and Blue Notes Tour
  • (2012) Back To The Woods: A Tribute To The Pioneers of Blues Piano
  • (2018) Chuck Gets Big (with The Frankfurt Radio Big Band)

Dickey BettsEndra

The Black CrowesEndra

Eric ClaptonEndra

David GilmourEndra

Gov't MuleEndra

Alex TaylorEndra

The Allman Brothers BandEndra

Gregg AllmanEndra

Sea LevelEndra

  • (1977) Sea Level
  • (1977) Cats on the Coast
  • (1978) On the Edge
  • (1979) Long Walk on a Short Pier
  • (1980) Ball Room
  • (1997) Best of Sea Level

Duke JupiterEndra

The Rolling StonesEndra

John MayerEndra

KjelderEndra

  1. Saulnier, Jason (8. april 2010). «Chuck Leavell Interview». Music Legends. Henta 9. september 2018. 

BakgrunnsstoffEndra

  Commons har multimedia som gjeld: Chuck Leavell