«Do the Clam» er ein amerikansk popsong skriven av Dolores Fuller, Sid Wayne og Ben Weisman. Han vart spelt inn av Elvis Presley i 1965 for filmen Girl Happy. I somme delar av verda vart songen gjeven ut på singel, og han nådde 21. plassen på Billboard-lista i USA. Han vart ein stor suksess i Australia der han nådde fjerdeplassen på salslista. Medlåtskrivaren Dolores Fuller er kanskje mest kjend som kjærasten til hovudrollefiguren i Ed Wood-filmen Glen or Glenda frå 1953.

B-sida til singelen frå 1965 var «You'll Be Gone», skriven av Red West, Elvis Presley og Charlie Hodge i 1962. B-sida nådde 121. plassen på Billboard-lista og 35. plassen på den kanadiske lista. Begge songane var med på filmmusikkalbumet Girl Happy. «You'll Be Gone» var eit forsøk på å skape ein same type song som «Begin the Beguine» etter managementet til Elvis Presley ikkje klarte å få rettane til songen. «You'll Be Gone» er ein av av få songar der Elvis Presley er tilskriven som låtskrivar.

The Cramps spelte inn songen i 1987 på albumet Rockin n Reelin in Auckland New Zealand. I 1991 vart det laga ein parodi av songen av Dread Zeppelin på songen «Do the Claw».

Bakgrunnsstoff endre