Eastbourne er ein by og eit administrativt distrikt i East Sussex i England. Han marknadsfører seg sjølv som The Sunshine Coast («Solskinnskysten»), og hevdar å ha rekordmange soldagar blant britiske byar. Byen er òg kjent som ein stad der mange pensjonistar vel å busetje seg på grunn av det behagelege klimaet, men i seinare år har gjennomsnittsalderen falle etter byggeprosjekter retta inn mot unge familiar.

Eastbourne
Borough of Eastbourne

Eastbourne Pier
Eastbourne Pier
Eastbourne Pier
Plassering
Eastbourne is located in
Styresmakter
Land  Storbritannia
Konstituerande land  England
Grevskap East Sussex
Distrikt Eastbourne
Geografi
Flatevidd
 - By

44,2 km²
Innbyggjarar
 - By (2007)
   - folketettleik

116 019
  2 624,9 /km²
Koordinatar 50°46′″N 0°17′″EKoordinatar: 50°46′″N 0°17′″E
Diverse annan informasjon
Postnummer BN20-23
Telefon-retningsnummer 01323
Nettstad: www.eastbourne.gov.uk
Commons har multimedium som gjeld: Eastbourne

Byen ligg rett ved South Downs, og har fleire store strender. Han er greitt tilgjengeleg frå Brighton og London, men då det lokale jernbanenettet er umoderne er det få pendlere som vel å slå seg ned der.

Strandpromenaden består nesten berre av viktorianske hotell, og ein finn ikkje glora butikkar av den typen som elles sprett opp nær strendar. Dette blir skuldast mykje av Eastbourne høyrde til hertugen av Devonshire, som ikkje tillét at bygningane vart omgjort til butikkar, og ein har halde på dette preget. Det finst òg fleire gamle festningstårn og eit fort i byen.

George Orwell gjekk mellom 1911 og 1916 på kostskule i Eastbourne, og ein meiner at han fekk inspirasjonen til Kamerat Napoleon frå ein gard i Willingdon, ein av forstadane til Eastbourne.

Kjelder endre