Opphavleg fil(5 184 × 3 456 pikslar, filstorleik: 3,92 MB, MIME-type: image/jpeg)

Denne fila er frå Wikimedia Commons og kan verta nytta av andre prosjekt. Skildringa frå filskildringssida der er vist nedanfor.



Følgjande er henta frå filomtalen åt denne fila på Wikimedia Commons:


Skildring

Skildring
Norsk bokmål: Enebakk kirke er fra 1100-tallet. Den er én av omkring 150 steinkirker fra middelalderen som fortsatt er bevart. Muligens er kirken innviet så tidlig som i 1104. Innvielsesdagen var 12. mars, pave Gregor den stores dag. Kirken er viet til St. Botolf, en populær engelsk helgen som levde på 600-tallet. Enebakk kirke er lite forandret, og gir derfor et godt inntrykk av hvordan kirken opprinnelig var. Bare to steinkirker i Borg bispedømme har beholdt den smale koråpningen. kirken var i privat eie fram til kommunen overtok den i 1880. I 1997 ble kirkebygget overført til Enebakk sokn.

Skal du oppleve det særegne med kirken må du gå inn. "Interiøret i Enebakk kirke er et av de rikeste og mest interessante vi har bevart i Norge", skriver to av våre fremste kirkeeksperter, Sigrid og Håkon Christie. Krusifikset over korbuen er fra ca 1240. En kopi av den kjente "Enebakkmadonnaen" står i kirken. Døpefonten er fra kirkens første tid. Den er hugget i en klebersteinsblokk, og smykket med roseornamentikk. kirkebenkene er fra 1634, og sies å være landets eldste kirkebenker som er i vanlig bruk. På benkevangene står 126 gårdsnavn fra Enebakk. Kirkens orgel har 16 stemmer og ble satt opp i 1975. Mer informasjon om inventaret finnes i heftet "Velkommen til Enebakk kirke", til salgs for kr 50.

Kirken er åpen for besøk på søndagens gudstjenester. For andre besøk kan kirkekontoret kontaktes på telefon 64923780.

Kirken ble restaurert utvendig i 2009/2010.
English: Enebakk church, Norway.
Dato
Kjelde Eige arbeid
Opphavsperson Øyvind Holmstad

Lisensiering:

Eg, opphavsrettshaldaren til verket, publiserer det hermed under denne lisensen:
w:nn:Creative Commons
namngjeving del på same vilkåra
Denne fila er lisensiert under lisensen Creative Commons Namngjeving-DelPåSameVilkåra 3.0 Unported
Du står fritt til å:
  • til å dela – til å kopiera, distibuera og overføra arbeidet
  • til å blanda – til å endra verket
På desse vilkåra:
  • namngjeving – Du lyt godskriva verket på den måten som opphavpersonen eller lisensgjevaren har oppgjeve (men ikkje på ein slik måte at det kan verka som om dei går god for deg eller måten du nyttar verket på).
  • del på same vilkåra – Om du remiksar, omarbeider, eller på annan måte byggjer på dette verket, kan du berre distribuera resultatet under den same eller ein samsvarande lisens som denne.

Bilettekstar

Skriv inn ei line med tekst som skildrar fila

Element som er med i denne fila

motiv

12. september 2012

Filhistorikk

Klikk på dato/klokkeslett for å sjå fila slik ho var på det tidspunktet.

Dato/klokkeslettMiniatyrbileteOppløysingBrukarKommentar
gjeldande12. september 2012 kl. 20:12Miniatyrbilete av versjonen frå 12. september 2012 kl. 20:125 184 × 3 456 (3,92 MB)Øyvind HolmstadUser created page with UploadWizard

Den følgjande sida bruker denne fila:

Global filbruk

Desse andre wikiane nyttar fila:

Utvida informasjon