Fil:Troll! - Folkefest i Høyanger (1965) (14648991081).jpg

Opphavleg fil(6 876 × 6 811 pikslar, filstorleik: 22,95 MB, MIME-type: image/jpeg)

Denne fila er frå Wikimedia Commons og kan verta nytta av andre prosjekt. Skildringa frå filskildringssida der er vist nedanfor.



Følgjande er henta frå filomtalen åt denne fila på Wikimedia Commons:


Skildring

Skildring

Format: 120 mm sort/hvitt negativ Dato / Date: 4 September 1965 Fotograf / Photographer: Eirik Sundvor (1902 - 1992) Sted / Place: Høyanger, Sogn og Fjordane

Wikipedia: Troll

Eier / Owner Institution: Trondheim byarkiv, The Municipal Archives of Trondheim Arkivreferanse / Archive reference: Tor.H43.B79.F18214

Adresseavisen 6 September 1965:

Storslått 50-årsjubileum for Norsk Aluminium Company i Høyanger

Et av Norges vakreste industrielle eventyr i fremtidens tegn

Festdager for 3000 små og store

Høyanger, 5. (NTB)

Festlighetene i Høyanger lørdag i anledning av A/S Norsk Aluminium Companys 50-årsjubileum var i riktig storslagen 17. mai-stil, med fest og fridag for de fleste av industristedets 1 000 innbyggere, som alle direkte, eller indirekte er knyttet til NACO-bedriften.

— Det eventyr som begynte i Høyanger for ca. 50 år siden, og som har utviklet seg til hva norsk Aluminium Company kan fremvise av kraftstasjoner, fabrikkanlegg og boliganlegg, er et kapitel i norsk industrireisings historie som sikkert, vil ha en ikke ubetydelig plass i denne saga i mange decennier fremover, sa Høyang-konsernets adm. direktør, Nils Ramm, på jubileumsmøtet i fabrikken lørdag. Jeg tror vi må kunne få si, uttalte direktør Ramm, at her på dette sted er det skapt noe stort og noe godt som kan karakteriseres som et av Norges vakreste industrielle eventyr.

Den tekniske utvikling går frem med stormskritt. Det er en tydelig tendens i retning av stadig større og mer rasjonelle produksjonsanlegg både hva råaluminium og halvfabrikata angår, og man vil unektelig stille seg spørsmålet om våre bedrifter med sin forholdsvis beskjedne kapasitet, i det lange løp kan gjore seg gjeldende i den skjerpede konkurransen. Det er likevel min overbevisning, sa direktør Ramm, at vi nå står meget godt rustet til å møte denne konkurranse. Ved siden av at vi har rasjonelle verk i Holmestrand og kanskje i enda høyere grad i Høyanger, har vi en veltrimmet stab av arbeidere og funksjonærer med årelang erfaring.

Jubileumsarrangementene strakte seg over hele weekend'en med lørdag som selve fødselsdagen for Norsk Aluminium Company. Søndag var det festgudstjeneste i Høyanger kirke ved sogneprest J. Førsund.

Direktør G. Heggstad ønsket velkommen til fabrikken og jubileet, og så var det omvisning i de nyoppussede og utvidede fabrikkanleggene, som nå har fordoblet sin produksjon. Under et jubileumsmøte i en av fabrikkhallene og under en senere lunsj ble det overrakt en rekke gaver til jubilanten.

Om ettermiddagen var det et morsomt opptog gjennom gatene med glimt fra Høyangers utvikling, og alle Høyanger-barna fikk pølser, brus, boller og is så mye de lystet under en barnetime, som Otto Nielsen ledet. Under jubileet var det også premiere på den nye Høyang-filmens, som bedriften har laget.

Styret i A/S Norsk Aluminium Company besluttet i forbindelse med jubileumsferingen å stille til disposisjon 100 000 kroner til videreutdanning, kurser og studiereiser for arbeidere og funksjonærer ved bedriften. Det er forutsetningen at det senere skal gis årlige bevilgninger til dette formålet.
Dato
Kjelde Troll! / Folkefest i Høyanger (1965)
Opphavsperson Municipal Archives of Trondheim from Trondheim, Norway

Lisensiering:

w:nn:Creative Commons
namngjeving
Denne fila er lisensiert under lisensen Creative Commons Namngjeving 2.0 generisk
Du står fritt til å:
  • til å dela – til å kopiera, distibuera og overføra arbeidet
  • til å blanda – til å endra verket
På desse vilkåra:
  • namngjeving – Du lyt godskriva verket på den måten som opphavpersonen eller lisensgjevaren har oppgjeve (men ikkje på ein slik måte at det kan verka som om dei går god for deg eller måten du nyttar verket på).
Dette biletet vart opphavleg lagt ut på Flickr av Trondheim Byarkiv på https://www.flickr.com/photos/29160242@N08/14648991081. Det vart vurdert 16. juli 2014 av boten FlickreviewR og stadfest lisensiert under vilkåra til cc-by-2.0.

16. juli 2014

Images from The Municipal Archives of Trondheim

Bilettekstar

Skriv inn ei line med tekst som skildrar fila

Element som er med i denne fila

motiv

Verdi utan eit element på Wikidata

26. september 2012

image/jpeg

Filhistorikk

Klikk på dato/klokkeslett for å sjå fila slik ho var på det tidspunktet.

Dato/klokkeslettMiniatyrbileteOppløysingBrukarKommentar
gjeldande16. juli 2014 kl. 23:15Miniatyrbilete av versjonen frå 16. juli 2014 kl. 23:156 876 × 6 811 (22,95 MB)TommyGTransferred from Flickr via Flickr2commons

Den følgjande sida bruker denne fila:

Utvida informasjon