Opna hovudmenyen

Frederick Neil (16. mars 19367. juli 2001)[1] var ein amerikansk visesongar i 1960- og 1970-åra. Han fekk ikkje kommersiell suksess som artist[2] og er hovudsakleg kjend gjennom at andre folk har spelt musikken hans - særleg «Everybody's Talkin', som vart ein hit for Harry Nilsson etter han vart nytta i filmen Midnight Cowboy i 1969.[1][3] Han vart høgt akta blant andre visesongarar i si tid,[2] men han var motvillig mot å turnere og har brukt mykje av dei siste 30 åra på å arbeide for bevaring av delfinar.[3][4]

Fred Neil
Fødd16. mars 1936(1936-03-16)
FødestadCleveland i Ohio i USA
Død7. juli 2001 (65 år)
DødsstadSummerland Key i Florida i USA
FødenamnFrederick Neil
OpphavUSA
Aktiv1964–1975
SjangerBlues, folk
InstrumentVokal, gitar
PlateselskapCapitol Records
Verka somMusikar, låtskrivar

DiskografiEndra

  • 1964: Tear Down the Walls (Elektra) med Vince Martin
  • 1965: Bleecker & MacDougal (Elektra), utgjeve på ny i 1970 som A Little Bit of Rain
  • 1967: Fred Neil (Capitol), utgjeven på ny i 1969 som Everybody's Talkin' [5]
  • 1967: Sessions (Capitol)
  • 1971: Other Side of This Life (Capitol), live and alternate versions

KjelderEndra

  1. 1,0 1,1 Doc Rock. «The Dead Rock Stars Club 2001». Thedeadrockstarsclub.com. Henta 16. januar 2019. 
  2. 2,0 2,1 «Fred Neil and the '60's folk scene in New York». www.furious.com. Henta 16. januar 2019. 
  3. 3,0 3,1 Dick Weissman (2006). Which Side Are You On?: An Inside History of the Folk Music Revival in America. Continuum International Publishing Group. ISBN 0-8264-1914-3. Henta 16. januar 2019. 
  4. Stuart Shea (2002). Rock and roll's most wanted. Brassey's. ISBN 1-57488-477-8. Henta 16. januar 2019. 
  5. Mathew J. Bartkowiak; Yuya Kiuchi (15. juni 2015). The Music of Counterculture Cinema: A Critical Study of 1960-åra and 1970s Soundtracks. McFarland. s. 136–. ISBN 978-0-7864-7542-1. 

BakgrunnsstoffEndra