Opna hovudmenyen
Girls Aloud opptrer.
Foto: rokfoto

Girls Aloud er ei britisk popgruppe med fem unge jenter som medlemmer – Nadine Coyle, Kimberley Walsh, Nicola Roberts, Cheryl Cole og Sarah Harding. Gruppa blei til i samband med ein talentjakt i reality-programmet Popstars: The Rivals i 2002, der det blei vald ut ei gutegruppe og ei jentegruppe som så skulle tevla om kven sin singel som selde best. Girls Aloud vann tevlinga og fekk platekontrakt med Polydor.

Girls Aloud blei ei svært populær britisk gruppe med ei uavbroten rekke med seksten singlar som gjekk inn på Top 10-lista, fire plater som selde til platina, og over 4,6 millionar platesal berre i Storbritannia.

DiskografiEndra

AlbumEndra

  • 2003: Sound of the Underground
  • 2003: Sound of the Underground (gjenutgjeving)
  • 2004: What Will the Neighbours Say?
  • 2005: Chemistry
  • 2006: The Sound of Girls Aloud
  • 2007: Bring Your Pumps

SinglarEndra

  • 2002: «Sound of the Underground» (høgaste listeplassering i England: 1)
  • 2003: «No Good Advice» (høgaste listeplassering i England: 2)
  • 2003: «Life Got Cold» (høgaste listeplassering i England: 3)
  • 2003: «Jump» (förekommer i filmen «Love Actually) (høgaste listeplassering i England: 2)
  • 2004: «The Show» (høgaste listeplassering i England: 2)
  • 2004: «Love Machine» (høgaste listeplassering i England: 2)
  • 2004: «I'll Stand By You» (høgaste listeplassering i England: 1)
  • 2005: «Wake Me Up» (høgaste listeplassering i England: 4)
  • 2005: «Long Hot Summer» (høgaste listeplassering i England: 7)
  • 2005: «Biology» (høgaste listeplassering i England: 4)
  • 2005: «See The Day» (høgaste listeplassering i England: 9)
  • 2006: «Whole Lotta History» (høgaste listeplassering i England: 6)
  • 2006: «Something Kinda Ooooh» (høgaste listeplassering i England: 3)
  • 2006: «I Think We're Alone Now» (høgaste listeplassering i England: 4)
  • 2007: «Walk This Way» (med Sugababes for Comic Relief) (høgaste listeplassering i England: 1)
  • 2007: «Sexy! No, No, No...
  • 2007: «Call the Shots

BakgrunnsstoffEndra

  Wikimedia Commons har multimedia som gjeld: Girls Aloud