Opna hovudmenyen

Kings of Rhythm er eit USA-amerikansk rhythm & blues- og soulband som vart skipa seint i 1940-åra i Clarksdale i Mississippi og leia av Ike Turner fram til han døydde i 2007. Turner brukte dette namnet på bandet sitt gjennom heile karrieren, men det var store utskiftingar i bandet i løpet av alle desse åra. Gruppa oppstod ut frå eit storband kalla the Top Hatters. Seint i 1940-åra hadde Turner kalla denne gruppa The Kings of Rhythm. I starten spelte dei stort sett coverversjonar av populære hittar på den tida. I 1951 spelte gruppa inn songen «Rocket 88», som er ein av kandidatane til tittelen den første rock and roll-songen. I 1960-åra vart bandet the Ike & Tina Turner Revue. I nokre år tidleg i 1970-åra vart dei kalla The Family Vibes, og gav ut to album under dette namnet, begge produsert av Ike Turner, men han spelte då ingen instrument. Bandet har halde fram ei tid etter Turner døydde, leia av pianisten Ernest Lane med vokalisten Earl Thomas. Gruppa har halde det gåande i minst 64 år.

Kings of Rhythm
AliasJackie Brenston & His Delta Cats, Ike Turner & His Orchestra, The Family Vibes,
OpphavClarksdale i Mississippi i USA
Aktivca. 1940s til i dag
SjangerJump blues, Rhythm and Blues, rock and roll, funk, soul
Tilknytte artistarIke & Tina Turner, Ike Turner,
PlateselskapSun Records, Modern, United Artists Records, Sue Records
Tidlegare medlemmerJackie Brenston,
Ike Turner,
Willie Kizart,
Raymond Hill,
Willie «Bad Boy» Sims,
Johnny O’Neal,
Bobby Fields,
Bob Prindall,
Edward Nash,
Eugene Washington,
Eddie Jones,
Eugene Fox,
Clayton Love,
Ernest Lane[1]
C. V. Veal,
Jesse Knight, Jr.
Bonnie Turner,
Annie Mae Wilson[2][3]
Mack Johnson
Clifford Solomon[4]
Teasky Tribble
Fred Sample,
Billy Preston
Washee,
Jesse Heron,
Edward Burks,
Jackie Clark,
Warren Dawson,
McKinley Johnson,
Mark Landon – gitar[5]
John Leland
Mary Reed
J.D. Reed,
Soko Richardson

Innhaldsliste

BandmedlemmarEndra

Innspelinga av Rocket 88 i 1951 (Jackie Brenston and His Delta Cats)Endra

Medlemmar i 1950- og 1960-åraEndra

  • Ike Turner – piano
  • Jackie Brenston – saksofon, vokal
  • Johnny O’Neal – solovokal
  • Willie “Bad Boy” Sims – trommer
  • Raymond Hill – saksofon
  • Bobby Fields
  • Bob Prindall – trommer
  • Edward Nash
  • Eugene Washington – trommer
  • Eddie Jones – tenorsaksofon
  • Eugene Fox
  • Clifford Solomon[4]
  • Clayton Love
  • Ernest Lane (seint 50s –tdleg 1960-åra og 1999–2009)[1]
  • Willie Kizart – gitar
  • C. V. Veal (syskenbarnet til Turner)
  • Jesse Knight, Jr. (nevøen til Turner) – bass
  • Bonnie Turner – piano, solovokal
  • Annie Mae Wilson – piano[2][3]

Bandet som spelte inn A Black Man's Soul (1969)Endra

  • Bass – Jesse Knight
  • Trommer – Mack Johnson
  • Gitar – Ike Turner
  • Perkusjon – Teasky Tribble
  • Piano – Fred Sample, Ike Turner, Billy Preston på «Getting Nasty»
  • Saksofon – Washee
  • Trombone – Jesse Heron
  • Vokal – Tina Turner

Medlemmar i 1970-åraEndra

  • Edward Burks – trombone
  • Jackie Clark – gitar
  • Warren Dawson – bass
  • McKinley Johnson – trompet
  • Mark Landon – gitar[5]
  • John Leland – bass
  • Mary Reed – tenorsaksofon
  • Jimmy Smith—tenorsaksofon
  • J.D. Reed – barytonsaksofon
  • Soko Richardson – trommer
  • Ike Turner – Bandleader and arranger, Organ

Noverande besetningEndra

  • Paul Smith - klaverinstrument, orgel
  • Leo Dombecki – klaverinstrument, saksofon
  • Bill Ray – trommer
  • Armando Cepeda – bass
  • Ryan Montana – saksofon
  • Seth Blumberg – gitar

Delvis diskografiEndra

AlbumEndra

  • 1962: Dance With Ike & Tina Turner’s Kings of Rhythm
  • 1969: Ike Turner & the Kings of Rhythm: A Black Man's Soul
  • 1972: Ike Turner & the Family Vibes: Strange Fruit
  • 1973: Ike Turner Presents the Family Vibes: Confined to Soul
  • 1973: Bad Dreams
  • 1984: Hey Hey – The Legendary Ike Turner and the Kings of Rhythm/Red Lightnin' compilation RL0047

KjelderEndra

  1. 1,0 1,1 Lane, Ernest. «Ernest Lane biography». Ernest Lane official website. Ernest Lane. Henta 5 October 2011. 
  2. 2,0 2,1 Collis, John (2003). Ike Turner- King of Rhythm. London: The Do Not Press. s. 70–76. ISBN 978-1-904316-24-4. 
  3. 3,0 3,1 «Mississippi Blues Trail-Ike Turner». Mississippi Blues Trail. Mississippi Blues Commission. Henta 1 October 2011. 
  4. 4,0 4,1 Kiersh, Ed (August 1985). «Ike's Story». Spin 1 (4): 36–43. Henta 5 October 2011. 
  5. 5,0 5,1 Unterberger, Richie (Summer 2007). «The Rage Inside the Machine». Ugly Things (#25): 27, 28. Henta 8 October 2011. 

BakgrunnsstoffEndra