Opna hovudmenyen

Dette er eit oversyn over teikneseriar utgjevne som julehefte i Noreg.

Tittel på heftet Teiknar Tekstskrivar Utgjevingsår Land Språk Originaltittel
Knoll og Tott Rudolph Dirks - 1911-12, 1914-43, 1945- USA The Katzenjammer Kids
Pappa og Pjokken Jan Lunde - 1917 Noreg
Skomaker Bekk og tvillingene hans Jan Lunde - 1919, 1921-29 Noreg
Mass og Lasses opplevelser Sverre Knutsen - 1920 (1921) Noreg
Eventyr i billeder Jan Lunde og Molla Hval Kristen Gundelach 1922-25 Noreg
Den usynlige Jan Lunde - 1925-28 Noreg
Jokkes og Nikkes jul P. Linderoth og E. Palm - 1927-28 Sverige Jocke, Nicke och Majken
Påsans Uvaner Kai Nyquist - 1928-29, 31, 33,42, 43, 45 Noreg
Nils og Blåmann Ivar Mauritz-Hansen Sigurd Winsnes 1929-43, 46-49, 51-53, 55-61, 74, 76-78, 81-84 Noreg
Dimpen og Dumpen Jan Lunde - 1930-31, 33 Noreg
Haukepatruljen Jens R. Nilssen Alf Fossum 1930-41,47, 49-61 Noreg -
Fiinbeck og Fia George McManus - 1930-43, 45- USA Bringing Up Father
Puts' og Gåggas Harald Birger Snilsberg - 1931, 44 Noreg
Brumle Haaken Chrisensen - 1935-8, 40-56 Noreg
Stomperud - Ernst Gervin 1938-42, 45- Noreg
Tønnesen og Thea - - 1938 Noreg
Vangsgutane Jens R. Nilssen Leif Halse 1941-43, 45, 47-62, 64- Noreg Nynorsk
Smørbukk Jens R. Nilssen Andreas Haavoll 1941-43, 1945- Noreg Nynorsk
Blondie Chic Young - 1941, 46- USA - Blondie
Ingeniør Knut Berg på eventyr Jostein Øvrelid (Ronald Stone) Hallvard Sandnes (Vigleik Vikli) 1943-60, 1986, 2000- Noreg Nynorsk -
Ola Nordigard Arne Wold Erling Moen 1943, 45-46 Noreg - -
Tuss og Troll Jens R. Nilssen Øyvind Dybvad 1945-46, 1948- Noreg Nynorsk
Barna på Sydhavsøya Svend Otto Sørensen - 1946,49, 51 Danmark -
Tarzan Harold Foster Edgar Rice Burroughs 1947-73, 99, 2000 USA - Tarzan of the Apes
Tom Pus Martin Toonder - 1950-51 Nederland - Tom Poes
Lyn Gordon og jungeldronningen Alex Raymond - 1952 USA - Flash Gordon
Ferd’nand Henning Dahl-Mikkelsen - 1953, 59-60, 62 ,64-70 Danmark - Ferd’nand
Umulige Julie Arvid Michelsen - 1954-56, 58 Noreg - -
Dådi og Bamsi John I. Stensrud Conrad Ruud 1954-56 Noreg - -
Soldat 47 Bjarne Kristoffersen Øyvind Dybvad 1954-60 Noreg - -
Peik Jens R. Nilssen og Jens Hasselberg Nilssen Øyvind Dybvad 1955-60 Noreg - -
Truls og Guri R.A.Styker Herbjørn Sørebø 1956, 86 Noreg - -
Bamsemann Jens Haselberg Nilssen Øyvind Dybvad 1956-58, 64-79 Noreg Nynorsk -
Lille Rikard og hans katt Rune Andréasson - 1957 Sverige - Lille Rikard
Familien Flint - - 1963-66 USA - The Flintstones
Snurre Sprett - - 1966, 69 ,73-80 USA - Bugs Bunny
Fant - - 1967-85, 1998- USA - Scamp
Pellefants Julefest Rune Andréasson - 1968-74, 78-89 Sverige - Pellefant
Snøfte Smith Billy DeBeck - 1970- USA - Barney Google / Snuffy Smith
Løken Lennarty Elworth - 1970 Sverige - 47 Løken
Felix’ Glade Juleshow - - 1970 - - -
Billy Mort Walker - 1970- USA - Beetle Bailey
Bilberg Kaare Bratung - 1971 Noreg - -
Lajbans jul Bob Heinz(?) - 1971-72 Sverige/ Tyskland - -
Jens von Bustenskjold Anders Bjørgaard Sigurd Lybeck 1972- Noreg - -
Tiger’n Bud Blake - 1975-76 USA - -
Hårek Dikk Browne - 1975-79, 81- USA - Hagar the Horrible
Trollmannen Tresk Brant Parker Johnny Hart 1978 USA - The Wizard of Id
Dagros Kaare Brantug - 1979 – 86, (97-98) Noreg - -
Ville Ville Julealbum - - 1980 - - -
Rødøye Gordon Bess - 1980-85 USA - Redeye
Arken Mort Walker - 1980-81 USA - Boner's Ark
Bamses Jul Rune Andréasson - 1981-82, 1991- Sverige - -
Åsa-Nisse Gøsta Gummeson - 1982-83 Sverige - Åsa-Nisse
Trixie Dik Browne Mort Walker 1982-83 USA - HI & Lois
Truls og Trine Arild Midthun Terje Nordberg/Dag Kolstad 1983-85, 98 Noreg - -
Ravn Terje André Kretz - 1984 Noreg - -
Pusur Jim Davis - 1984-87, 89- USA - Garfield
Sørine Cathy Guisewite - 1985 USA - Gathy
Andy Capp Reg Smythe - 1985, 99 England - Andy Capp
Trollsvans Terje André Kretz - 1986 Noreg - -
Skipper'n E.C. Segar - 1986 - USA - Thimble Theater/Popeye
Reodor og Teodor Arild Midthun Terje Nordberg 1986, 88 Noreg - -
Mikke Mus og Langbein Julehefte - - 1986 - 99, 2001 - USA - Mickey Mouse and Goofy
Lille Lulu Juleshow - - 1986 USA - Little Lulu
Donald Duck Julealbum - - 1986-92 USA - -
Fantomet Ray Moore og Lee Falk - 1987-89, 97 USA - The Phantom
Kapteinens jul Rudolph Dirks - 1987 - USA - The Captain and the Kids
Tom & Jerry - - 1987 - USA - Tom and Jerry
Trulte Ernie Bushmiller - 1988 - 89 USA - Nancy
Ole Brumm - A.A.Milne 1989-96,98- USA/England -
Fossegrimens fele Knut Jakosen Robert Wood 1989 Noreg - -

KjelderEndra

  • Haakon W. Isachen: Ingen jul uten Juleheftene Egmont serieforlag 2004