Maggie Reilly

britisk songar

Maggie Reilly (fødd 15. september 1956)[1] er ein skotsk songar, mest kjend for samarbeidet med musikaren Mike Oldfield. Ho song solovokal på Oldfield-songane «Family Man», «Moonlight Shadow», «To France» og «Foreign Affair», som alle vart store hittar tidleg i 1980-åra.

Maggie Reilly
Fødd15. september 1956 (64 år)
FødestadMoodiesburn i Skottland
OpphavStorbritannia
AktivSidan 1970-åra
SjangerPop, folk, softrock
Instrumentvokal
Stemmetypesopran
Tilknytte artistarCado Belle, Mike Oldfield
PlateselskapEMI, Red Berry
Verka somsongar

Reilly vart først kjend som medlem av soulbandet Cado Belle i 1970-åra, og gav ut eit album med dei i 1976.[2]

I 1992 gav ho ut det første soloalbumet sitt, Echoes,[2] med singlane «Everytime We Touch», «Tears in the Rain» og «Wait» var dei mest suksessrike. Ho har sidan gjeve ut ei rekkje soloalbum.

Ho har òg arbeidd med andre artistar, som [[Mike Batt], Jack Bruce, Dave Greenfield & Jean-Jacques Burnel, Nick Mason & Rick Fenn, Michael Cretu, Lesiëm, Ralph McTell, Simon Nicol frå Fairport Convention, Stefan Zauner frå Münchener Freiheit, Runrig, The Sisters of Mercy og Smokie.

DiskografiEndra

SoloalbumEndra

  • Echoes (1992)
  • Midnight Sun (1993)
  • Elena (1996)
  • All the Mixes (1996) (som M.R.)
  • The Best of Maggie Reilly, There and Back Again (1998)
  • Starcrossed (2000)
  • Save It for a Rainy Day (2002)
  • Rowan (2006)
  • Looking Back, Moving Forward (2009)
  • Heaven Sent (2013)
  • Starfields (2019)

SolosinglarEndra

År Singel Listeplassering Album
NED BEL
(FLA)
GER
[3]
AUT SWI SWE NOR
1984 «As Tears Go By» ikkje album
1991 «What About Tomorrows Children» 30 Echoes
1992 «Everytime We Touch» 63 47 16 5 24 34 1
«Wait» 54 23 28
«Tears in the Rain» 56
1993 «Follow the Midnight Sun» 56 Midnight Sun
«Every Single Heartbeat» 57
1994 «Don't Wanna Lose»
1996 «Walk on By» Elena
«Listen to Your Heart»
«Walk on By (The Mixes)» (som M.R.) All The Mixes
1997 «To France (The Mixes)» (som M.R.) 53 19 17 22
«Listen to Your Heart (The Mixes)» (som M.R.) 44 38 44
1998 «One Little Word» The Best Of Maggie Reilly – There And Back Again
2000 «Always You» Starcrossed
«Adelena»
2002 «Save It for a Rainy Day» Save It for a Rainy Day
2012 «My Angel» (med Nu Frequency) Connected Remixes (Nu Frequency album)
2013 «Juliette» Heaven Sent
«Cold the Snow Clad Mountain»
2015 «Everytime We Touch» (remastered) ikkje album
«—» syner til at utgjevinga ikkje gjekk inn på lista eller vart gjeven ut.

Samarbeid med Mike OldfieldEndra

Samarbeid med andre artistarEndra

KjelderEndra

  1. Maggie Reilly's Biography on Myspace
  2. 2,0 2,1 Ankeny, Jason «Maggie Reilly Biography», AllMusic. Henta 29. juni 2020
  3. «Maggie Reilly – German Chart». charts.de. Henta 29. juni 2020. 

BakgrunnsstoffEndra