Nick Gravenites

Nicholas George Gravenites (fødd 2. oktober 1938) er ein USA-amerikansk blues-, rock- og visesongar, låtskrivar og gitarist, mest kjend for arbeidet sitt med Electric Flag der han var frontmann, Janis Joplin, Mike Bloomfield og andre viktige band og artistar i 1960- og 1970-åra.[1] Han har stundom spelt under scenenamnet Nick «The Greek» Gravenites og Gravy.

Nick Gravenites
Nick-Gravenites.jpg
Gravenites på Russian River Jazz and Blues Festival i Guerneville i California i 2006
Fødd2. oktober 1938 (83 år)
FødestadChicago i USA
FødenamnNicholas George Gravenites
AliasNick «The Greek»
OpphavUSA
SjangerRock, blues, rock and roll, folkrock
InstrumentVokal, gitar
Tilknytte artistarPaul Butterfield Blues Band, The Electric Flag, Big Brother and the Holding Company, John Cipollina
PlateselskapColumbia, Warner Bros., Taxim Records, Line Records, Music Box, 2Burn1 Records
Verka somMusikar, låtskrivar, plateprodusent

DiskografiEndra

AlbumEndra

  • 1968: Long Time Comin', the Electric Flag
  • 1969: My Labors
  • 1970: Be a Brother, Big Brother and the Holding Company
  • 1971: How Hard It Is, Big Brother and the Holding Company
  • 1972: Joplin in Concert
  • 1973: Steelyard Blues OST
  • 1980: Blue Star (Line Records)
  • 1981: The Usual Suspects
  • 1982: Monkey Medicine, The Nick Gravenites–John Cipollina Band
  • 1991: Live at the Rodon, Nick Gravenites og John Cipollina (Music Box)
  • 1996: Don't Feed the Animals
  • 1999: Kill My Brain
  • 2005: Buried Alive in the Blues (live)

KjelderEndra

  1. Skelly, Richard. «Nick Gravenites Biography». AllMusic. All Media Network. Henta 10. mai 2015. 

BakgrunnsstoffEndra