Opna hovudmenyen

Pixies er eit amerikansk band innanfor sjangeren alternativ rock. Bandet blei starta i 1986 av Charles Michael Kitridge Thompson IV (òg kjend som Black Francis og Frank Black) og Joseph Alberto Santiago. Dei fekk med seg Kim Deal og David Lovering. Dei gav ut fire album, ein EP og tolv singlar. Bandet blei oppløyst i 1992, men kom saman igjen i 2004.

MedlemmerEndra

  • Charles Thompson - vokal, rytmegitar
  • Joey Santiago - sologitar
  • Kim Deal - bass, vokal
  • David Lovering - trommer, vokal

DiskografiEndra

AlbumEndra

  • Surfer Rosa (1988)
  • Doolittle (1989)
  • Bossanova (1990)
  • Trompe Le Monde (1991)

EP-arEndra

  • Come on pilgrim (1987)

SamlingarEndra

  • Death to the Pixies: 1987 - 1991 (1997)
  • Pixies at the BBC (1998)
  • Complete B-sides (2001)
  • Pixies (2002)
  • Wave of mutilation: Best of (2004)