Posten Noreg

(Omdirigert frå Posten Norge)

Posten Noreg AS er eit norsk statseigd konsern, organisert som eit aksjeselskap som vart skipa i 2002. Selskapet har ansvar for postgangen i Noreg. Konsernet driv også godsfrakt og anna. Posten er ein av dei største bedriftene i Noreg med verksemd over heile landet.

Posten Noreg
Posten-Norge-Logo.svg
Inngang Posthuset Vaterland Oslo.jpg
Selskapsformaksjeselskap Sjå dette på Wikidata
Org.nr.984 661 185
Skipa17. januar 1647
DotterselskapBring, Nettlast, HSD Transport Sjå dette på Wikidata
EigarNærings- og fiskeridepartementet Sjå dette på Wikidata
Bransjepostvesen
LandNoreg Sjå dette på Wikidata
HovudkontorOslo Sjå dette på Wikidata
Tilsette15 021 Sjå dette på Wikidata
Resultat13 000 000 norske kroner Sjå dette på Wikidata

Posten Noreg er eit av dei eldste og største statlege bedriftene i Noreg. Selskapet har sine historiske røter attende til det postverket som vart skipa av Kristian IV av Danmark-Noreg i 1647.

Konsernet omsette i 2006 for 23,7 milliardar kroner. Verksemda utfører vel 23 000 årsverk, har 10.000 postbod og sjåførar, der 2.000 er landpostbod.

Posten driv både med levering av fysiske sendingar og tilbyr elektroniske tenester. Leveransane kan skje både ved eigne bod og gjennom alliansepartnarar. Posten utfører tenester både for privatpersonar og føretak. Dei fleste kundane held til i Norden, men gjennom samarbeidspartnarar kan Posten tilby tenester over heile verda.

Dag Mejdell har vore konsernsjef i Posten sidan 16. januar 2006, medan Arvid Moss har vore styreleiar sidan 17. juni 2002.

Saman med dotterselskapa CityMail og CityMail Danmark deler Posten Noreg ut post til 5,2 millionar husstandar i Skandinavia, og er det nordiske postselskapet som når ut til flest medlemmar. Posten har også kjøpt opp ein god del mindre transportselskap, mellom anna NorCargo og Box, som i likskap med CityMail no opererer under namnet Bring.

KjeldeEndra

BakgrunnsstoffEndra