Super Smash Bros. Melee

Super Smash Bros. Melee er eit crossover-slåstarspel som er utvikla av HAL Laboratory og utgjeve av Nintendo til spelkonsollen Nintendo GameCube. Det vart gjeve ut i Japan 21. november 2001, i Nord-Amerika 3. desember 2001 og i Europa 24. mai 2002. Super Smash Bros. Melee er det andre spelet i Super Smash Bros.-serien og ein oppfølgjar til Super Smash Bros. som kom ut på Nintendo 64 i 1999.

Super Smash Bros. Melee
Utviklar(ar)HAL Laboratory
Utgjevar(ar)Nintendo
Kreativt ansvarleg(e)Masahiro Sakurai
Produsent(ar)Shigeru Miyamoto
SerieSuper Smash Bros.
Plattform(er)Nintendo GameCube
UtgjevingJP: 21. november 2001
NA: 3. desember 2001
EU: 24. mai 2002
SjangerSlåsting
SpelemodusEinspelar, fleirspelar
AldersgrensePEGI 3
Del av serien Super Smash Bros.
Dataspelet Super Smash Bros. · Super Smash Bros. Brawl

Spelet inneheld figurar frå Nintendo-seriar som Mario, The Legend of Zelda, Donkey Kong, Metroid, Kirby og Pokémon. Det inkluderer alle figurane frå det første spelet i serien og legg til nye figurar frå seriar som Fire Emblem. Kamparenaene og spelemodusane i Melee refererer til eller hentar element frå spel som er gjevne ut av Nintendo. Spelemekanikkane i Melee gjer ei uortodoks tilnærming til slåstarspelsjangeren, med ein teljar som måler skade i form av aukande prosent i staden for ein minkande helsemålar som i tradisjonelle slåstarspel. Det byggjer på det første spelet i serien ved å legge til nye funksjonar og spelemodusar.

Spelet fekk positive omtalar og er det mestseljande spelet på Nintendo GameCube, med meir enn 7 millionar selde kopiar verda over.

Kjelder endre

Bakgrunnsstoff endre