Opna hovudmenyen

Sverre Knudsen (fødd 22. november 1955 i Oslo)[1] er ein norsk forfattar, omsetjar og musikar. Han har også produsert musikkinnspelingar og arbeidd med teater, fjernsyn, reklame og multimediautvikling. Han har brukt pseudonymet Freddi Fiord, særleg som musikkprodusent.

Sverre Knudsen
Pseudonym Freddi Fiord
Nasjonalitet Norsk
Fødd 22. november 1955 (63 år)
Oslo
Yrke Forfattar
Periode 1989-
Debut Strålende nederlag
Nettstad knusen.net

I perioden 1979 til 1988 spelte han i gruppene The Aller Værste!, Løver og Tigre og The Beste.

Han debuterte som forfattar med romanen Strålende nederlag i 1989 og har vore forfattar på heiltid sidan 2002.

DiskografiEndra

Med TAV!Endra

  • 1980 – «Blålys»/«På vei hjem» – singel
  • 1980 – Dans til musikken – EP
  • 1980 – Materialtretthet – album
  • 1981 – Disniland i de tusen hjem – album
  • 1981 – «Hakk» – singel
  • 1999 – The Aller Værste ! – samlealbum

Med Løver og TigreEndra

  • 1983 – Grr... – album

Med The BesteEndra

  • 1985 – En sang for åtte kroner, en lomme full av rusk, og firogtjue troster i damens rosenbusk – album
  • 1987 – Blått – album

SoloEndra

  • 2009 – La det brenne – album
  • 2017 - Vi - album

BibliografiEndra

  • 1989 – Strålende nederlag – roman
  • 1990 – Rabaldriansen og Lille Fiskebank – illustrert barnebok
  • 1991 – Sommerfuglbensin – dikt
  • 1992 – Rask – ungdomsroman
  • 1993 – Rabaldriansen og Lille Fiskebank står i butikk – barnebok
  • 1996 – Munn til munn – ungdomsroman
  • 1997 – Berettiget – roman
  • 1997 – Noe i lufta – ungdomsroman
  • 1998 – Løpe løpsk – ungdomsroman
  • 1998 – Harmonilære – dikt
  • 1999 – Mannen som ble edru – roman
  • 1999 – Kommer sjelden alene – ungdomsroman
  • 2001 – Spill for stjernene – ungdomsroman
  • 2002 – Hjerte til salgs – ungdomsroman
  • 2002 – De aller nærmeste – thriller
  • 2003 – Død hånd – krim
  • 2003 – Rytmisk forening – ungdomsbok
  • 2004 – Fare, fare krigsmann – krim
  • 2004 – Det var ikke meg – ungdomsroman
  • 2006 – Fabrikken uten hjerte – barnebok
  • 2007 – Racerbilen og tyven – barnebok
  • 2008 – Skremt – barnebok
  • 2010 – Hunden – barnebok
  • 2011 – Aarons maskin – ungdomsroman

PrisarEndra

ReferansarEndra

  1. ««Sverre Knudsen»». forfatterkatalogen.no. Henta 20. april 2012. 

BakgrunnsstoffEndra