The Honeydrippers

The Honeydrippers var eit rockeband i 1980-åra. Tidlegare Led Zeppelin-vokalist Robert Plant danna gruppa i 1981 for såele R&B-musikk. Det oppstod i Worcestershire, og bandet reiste til USA for å spele inn ein EP. I tillegg til Plant spelte tidlegare Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page, Jeff Beck (tidlegare Yardbirds-medlem som Page) og andre vener og kjende musikarar. Dei heldt ein konsert i Keele University i 1981. Dei gav berre ut ein einaste EP, The Honeydrippers: Volume One i november 1984.

The Honeydrippers
OpphavEngland
Aktiv1981–1985
SjangerRock
Tilknytte artistarLed Zeppelin
Chic
The Yardbirds
The Firm
The Jeff Beck Group
Page and Plant
The Stray Cats
The Brian Setzer Orchestra
PlateselskapEs Paranza/Atlantic Records
Tidlegare medlemmerRobert Plant
Jimmy Page
Jeff Beck
Robbie Blunt
Brian Setzer
Andy Silvester
Wayne Terry
Jim Hickman
Kevin O'Neill
Keith(Bev)Smith
Ricky Cool
Keith Evans
Paul Shaffer
Nile Rodgers

The Honeydrippers nådde 3. plassen på Billboard Hot 100 med ein versjon av Phil Phillips-songen «Sea of Love». Med suksessen EPen gav dei, sa Plant at det ville kome eit fullt album, men det vart aldri noko av. Bandet spelte på Saturday Night Live den 15. desember 1984, der dei spelte «Rockin' at Midnight» og «Santa Claus is Back in Town.». Med seg hadde dei då Brian Setzer på gitar og Paul Shaffer på piano.

Den 23. desember 2006 spelte Robert Plant på eit støtteshow i Kidderminster Town Hall som The Return of the Honeydrippers for å få inn pengar for naboen Jackie Jennings, som fekk behandling for hjernesvulst.[1]

Etter at Plant i 2006 spelte på Montreux Jazz Festival til ære for Ahmet Ertegün, vart det diskutert eit nytt Honeydrippers-album for 2007, men då Ertegün døydde har Plant sagt at dette er lite truleg.

Medlemmar endre

Original besetning (1981)

"Honeydrippers Vol. One" (1984)

Diskografi endre

Kjelder endre

Bakgrunnsstoff endre