Opna hovudmenyen

Tokio Hotel er eit pop-rock band frå Magdeburg i Tyskland. Det er sett saman av dei einegga tvillingane Bill Kaulitz og Tom Kaulitz, Gustav Schäfer og Georg Listing.

Tokio Hotel
Tom Kaulitz Georg Listing 2010 in Zuerich.jpg
Tom Kaulitz og Georg Listing opptrer i 2010.
Tidlegare namnDevilish (2001–2004)
OpphavMagdeburg i Tyskland
Aktiv2001–i dag
MedlemmerBill Kaulitz
Tom Kaulitz
Gustav Schäfer
Georg Listing
Bill Kaulitz frå Tokio Hotel.
Gustav Schäfer.

Musikkgruppa blei stifta i 2001 som «Devilish», men bytta namn til Tokio Hotel i 2004. Dei fekk eit gjennombrot i heimlandet i 2005 med songen «Durch den Monsun» (på engelsk «Monsoon»). Dette året gav dei også ut det første albumet sitt, Schrei.

DiskografiEndra

Album
  • 2005: Schrei
  • 2006: Schrei – so laut du kannst
  • 2007: Zimmer 483
  • 2007: Scream (eller Room 483)
  • 2007: Zimmer 483 Live in Europe (konsertalbum)
  • 2008: Scream (spesialutgåve for USA)
  • 2009: Humanoid (i to versjonar, ein tysk og ein engelsk)
  • 2010: Best of Tokio Hotel (i to versjonar, ein tysk og ein engelsk)
Singlar
  • 2005: Durch den Monsun
  • 2005: Schrei
  • 2006: Rette Mich
  • 2006: Der Letzte Tag
  • 2007: Übers Ende der Welt
  • 2007: Spring Nicht
  • 2007: Monsoon
  • 2007: Ready, Set, Go!
  • 2007: An Deiner Seite
  • 2008: Don't Jump
  • 2009: Automatic/Automatisch
  • 2009: World Behind My Wall/Lass Uns Laufen
  • 2010: Dark side of the sun
DVD
  • 2005: Leb die Sekunde: Behind the Scenes
  • 2006: Schrei Live
  • 2007: Zimmer 483 - Live In Europe
  • 2008: Tokio Hotel TV: Caught on camera
  • 2010: Humanoid City Live

KjelderEndra

BakgrunnsstoffEndra