Wikipedia:Vekas danske artikkel/Veke 26, 2006

Radiohuset på Rosenørns Allé 22. Radiohusets hovedindgang er beligende i Høj Fløj. Bag Høj Fløj, flugtende med Worsaaesvej, ligger Ny Fløj, der blandt andet huser de tekniske kontrolcentraler; DCR og Radio Continuity samt afviklingsstudier. Lav Fløj, der ligger til højre for hovedindgangen bruges primært til kontorer. Bag Lav Fløj ligger Radiohusets Koncertsal.

Radiohuset ligger på Frederiksberg - Rosenørns Allé 22. Huset blev bygget i en tid, hvor radio var ved at rejse sig fra pionerstadiet til et decideret massemedie. Derfor blev behovet for større faciliteter for Statsradiofonien også mere og mere tiltrængt.

Statsradiofonien nåede at have sæde flere steder i København, før det nye radiohus blev en realitet. Radiohuset på Frederiksberg er også den første af Statsradiofoniens bygninger, der er bygget udelukkende til radiospredning. De tidligere hovedsæder talte blandt andet Stærekassen der blev bygget til at huse både Det Kongelige Teater og det nye radiomedie. 22 lokaler i Axelborg (på Vesterbrogade overfor Tivoli) dannede også i en periode rammerne for den statslige radiosending. Ingen af de steder var dog velegnede til at producere og sende radio. Les mer…