Wikipedia:Vekas danske artikkel/Veke 29, 2008

In Flames optræder i Studentersamfundet i Trondheim, Norge.

In Flames er et melodisk dødsmetal-band, som blev dannet af guitaristen Jesper Strömblad i 1990 i Göteborg. Sammen med bandene At the Gates og Dark Tranquillity var In Flames med til at udvikle genren, der senere blev kendt som melodisk dødsmetal eller «Göteborg-lyden».

På de første tre albums havde bandet en ret varierende besætning, hvor et større antal studiemusikere også bidrog, men ved udgivelsen af Colony blev medlemsopstillingen stabil. Ved publiceringen af det sjette album Reroute to Remain viste bandet en ny musikstil, der bevægede sig længere væk fra melodisk dødsmetal, og den fik flere inkarnerede metal-fans til at holde op med at lytte til dem. Men i stedet begyndte andre at lytte mere til dem, hvilket øgede deres salgstal. Til dato har bandet solgt over 2 millioner albums og udgivet ni studiealbums, hvoraf det nyeste er A Sense of Purpose, som udkom i april 2008.

In Flames har været nomineret til tre Grammiser, (den svenske udgave af en Grammy Award) og vandt i 2004 en Grammis i kategorien "Årets hårdrock" med albummet Soundtrack To Your Escape. Deres ottende album Come Clarity bragte dem endnu en Grammis i samme kategori som det forrige. Læs mere