Wikipedia:Vekas danske artikkel/Veke 3, 2007

Abba logo.jpg

ABBA, svensk popgruppe, der efter The Beatles er det bedstsælgende band i musikhistorien

Det er svært at sige præcis hvornår ABBA blev dannet, da det skete trinvis. Björn & Benny havde arbejdet musikalsk sammen siden 1967. I 1969-70 mødte de henholdsvis Agnetha og Anni-frid og de fire optrådte første gang sammen på TV i 1970 med en kort version af sangen California, Here I Come.

Første studie-optagelse var i juni 1970, og sangen hed Hej Gamle Man!, sangen blev skrevet og udgivet af Björn & Benny, mens Agnetha & Frida sang backvocals. Pigernes medvirken fremgik dog ikke som credit på singlen. De følgende år sang de fire backvocals på hinandens solo-projekter, det kan høres på Björn & Benny's album Lycka, samt på Agnetha's När en vacker tanke blir en sång.

Første sang og single med alle fire medlemmer creditet var People Need Love fra 1972. Da Björn & Benny havde haft mindre hits i udlandet, var der flere pladeselskaber der var villige til at udgive singlen. Singlen blev bl.a. udgivet i Japan og Sydafrika. Også i USA blev den udgivet, det skete på Playboy Records, og faktisk blev flere af gruppens tidlige sange brugt i Playboy's softcore pornofilm fra starten af 1970'erne! I 1971 bliver Björn & Agnetha gift. Læs mere…