Kálamos (gresk Κάλαμος) er ei fjellkledd øy i Hellas og Dei joniske øyane. Ho har om lag 500 innbyggjarar på vinterstid, men folketalet aukar kraftig på sommaren. Namnet Kálamos tyder halmstrå på gresk. Tidlegare var øya eigen kommune, men frå 2011 er øya ein del av Levkáda kommune i periferieininga Levkáda i periferien Dei joniske øyane.[2]

Kálamos
Lokalt namn: Κάλαμος
Kálamos sett frå fastlandet
Kálamos sett frå fastlandet
Geografi
Kálamos is located in Hellas
Plasseringa til Kálamos i Hellas
Stad Det joniske havet
Koordinatar 38°37′N 20°55′EKoordinatar: 38°37′N 20°55′E
Øygruppe Dei joniske øyane

Areal 20 km²

Administrasjon
Land Hellas
Periferi
Periferieining
Dei joniske øyane
Levkáda
Største busetnad Kálamos (454 innb.)

Demografi
Folketal 496 (2011[1])
Folketettleik 27 /km²

Øya er om lag 20 km² stor og det høgaste punktet er 745 meter over havet. Den største busetnaden på Kálamos er hamnelandsbyen Kálamos på austsida av øya med 454nbsp;innbyggjarar i 2011.[1] Frå her går det båtsamband til Mýtikas på fastlandet. er den einaste andre landsbyen på øya med 42 innbyggjarar. Landsbyen Kéfali vart forlaten etter jordskjelvet i 1953, som øydela vassforsyninga, men kyrkja vert framleis nytta.

Tidleg på 1990-talet vart vassystemet ombygd, og i dag har alle husstandane innlagd vatn. Dei siste åra har alle gangstiane vorte oppgradert brulagd. Kálamos var ein gong ei fjern øy utan elektrisitet eller vatn, men har i dag alle fasilitetar som på fastlandet med to butikkar, ein skule, eit legekontor, eit postkontor, bakeri, fleire restaurantar og ein bar.

Referansar endre

Bakgrunnsstoff endre

Kjelde endre