Opna hovudmenyen

Kenny Rankin

amerikansk musikar

Kenny Rankin (10. februar 19407. juni 2009) var ein USA-amerikansk popsongar og låtskrivar frå Washington Heights i New York City.

Kenny Rankin
Fødd10. februar 1940(1940-02-10)
FødestadNew York City i New York i USA
Død7. juni 2009 (69 år)
DødsstadLos Angeles i California
OpphavUSA
SjangerPop, rock,[1] folk, jazz
InstrumentGitar
PlateselskapMercury, Little David, Atlantic, Cypress, Private Music, Chesky, Verve
Verka somMusikar, låtskrivar

Rankin gav ut fleire populære album i 1970-åra og fleire av dei gjekk inn på topp 100 på albumlista i USA.

DiskografiEndra

StudioalbumEndra

  • Mind-Dusters, (Mercury, 1967)
  • Family, (Mercury, 1970)
  • Like a Seed, (Little David, 1972)
  • Silver Morning, (Little David, 1974)
  • Inside, (Little David, 1975)
  • The Kenny Rankin Album, (Little David, 1976)
  • After the Roses, (Atlantic, 1980)
  • Hiding in Myself, (Cypress, 1988)
  • Because of You, (Chesky, 1991)
  • Professional Dreamer, (Private Music, 1994)
  • Here in My Heart, (Private Music, 1997)
  • A Christmas Album (1999)
  • A Song for You, (Verve, 2002)
  • Like a Seed, (Rankin, 2007)
  • The Bottom Line Archive Series, (Bottom Line, 2015)

KjelderEndra

  1. Erlewine, Stephen Thomas. «Kenny Rankin». AllMusic. Henta 7. oktober 2018. 

BakgrunnsstoffEndra