Porvenir i Chile

Porvenir
Byen i oktober 2006.
Byen i oktober 2006.
Byvåpenet til Porvenir i Chile
Byvåpenet til Porvenir i Chile
Styresmakter
Land
Region
Provins
Øy
Chile
Región de Magallanes y de Antártica Chilena
Tierra del Fuego
Storøya
Grunnlagt 1883
Alcalde Fernando Callahan Giddings
Geografi
Flatevidd
 - By

6982,6 km²
Innbyggjarar
 - By (2002)
   - folketettleik

5465
  0,78/km²
Koordinatar 53°17′″S 70°22′″WKoordinatar: 53°17′″S 70°22′″W
Høgd over havet 5 m
Tidssone -4 (UTC-4)
Diverse anna
Telefon-retningsnummer +56
Plassering
Porvenir kommune i raudt innanfor regionen.
Porvenir kommune i raudt innanfor regionen.

Porvenir (spansk for «Framtid») er ein chilensk by på Storøya i Eldlandet. Porvenir er ein bykommune og provinshovudstad i den chilenske provinsen Eldlandet i Región de Magallanes y de Antártica Chilena. I 2002 registrerte ein 5465 innbyggjarar, noko som gjer Porvenir til den største chilenske byen på øygruppa.

HistorieEndra

Byen vart grunnlagt i 1883 under gullrushet på Eldlandet. Mange gullgravarar kom då sørover frå Fastlands-Chile, og europearar på jakt etter lukka kom med skip over Atlanteren til «den nye verda». Dei fyrste busetjarane i Porvenir var kroatiske innvandrarar og folk frå Los Lagos-regionen, lenger nord i Chile. Enno finst det noko gull her som blir utvunne av bergverksselskap.

NæringslivEndra

 
Kyrkja etter San Francisco de Sales

I dag lever innbyggjarane mest av saueavl og fiske frå småbåtar. Større skip og trålarar kjem ikkje inn på hamna av di det ligg så mange skipsvrak i leia. Elles finst her eit moderne fengsel, og eit regiment av den chilenske hæren er stasjonert her. Porvenir har også eit slaktarhus som er aktivt i korte periodar kvart år. Porvenir er ingen stor turistby enno, men inneheld fleire hotell og restaurantar.

KjelderEndra