Silvassa

Silvassa (marathiskrift सिल्वासा, gujaratiskrift સેલ્વાસ) er ein storby og hovudstad i det indiske forbundsterritoriet Dadra og Nagar Haveli. Byen ligg rundt 32 meter over havet.

Silvassa
marathi सिल्वासा, gujarati સેલ્વાસ
Dadra and Nagar Haveli Silvassa.jpg
Damanganga-elva i Silvassa.
Land Flag of India.svg India
Region Dadra og Nagar Haveli
Distrikt Dadra og Nagar Haveli distrikt
Folketal 21 890
Map
Silvassa
20°16′0″ N 73°1′0″ E
Wikimedia Commons: Silvassa

Silvassa har mange fabrikkar og industriar som gjev omfattande inntekter frå staten, noko som igjen gjev låg skatt i byen.

FolkesetnadEndra

Ved den indiske folketeljinga i 2001 hadde Silvassa ein folkesetnad på 21 890, der 57 % var menn og 43 % var kvinner. [1] I Silvassa ligg lesekunnenivået på ca. 75 %, noko som er mykje høgare enn gjennomsnittet i India (59,5 %). Av dei som kan lesa er det 80 % menn og 68 % kvinner. Av folkesetnaden var det 15 % som var under seks år i 2001.

Språka marathi og gujarati dominerer i byen, men Silvassa vert òg rekna som heimebyen til warli-kulturen.[2] Dette er ei folkegruppe som snakkar warli, eit slags mellomstadium mellom marathi og gujarati.

I Silvassa finst ei stort mengd katolikkar, sidan byen var ein av dei portugisiske kolonibyane i India saman med Goa, Daman og Diu. Ein særprega indisk-portugisisk kultur har difor utvikla seg her.

KjelderEndra

BakgrunnsstoffEndra