Wikipedia:Vekas bokmålsartikkel/Veke 47, 2007

Motörhead under Kiss of Death-turneen i Italia i 2007

Motörhead er et Grammy-belønnet britisk heavy metal-band, skapt i 1975 av bassist, vokalist og låtskriver Ian «Lemmy» Kilmister.

Motörhead var ved hjelp av sin blanding av punkrock, klassisk rock and roll og heavy metal med på å skape speed metal og hadde stor innflytelse på senere speed metal-band og thrash metal-sjangeren på 80-tallet. Til tross for dette misliker Lemmy disse betegnelsene og refererer selv til musikken sin som «veldig høy rock and roll».

Motörhead sin suksess eksploderte med albumene Overkill, Bomber og Ace of Spades, i tillegg til live-albumet No Sleep 'til Hammersmith og diverse singler fra disse albumene, som alle ble gitt ut i perioden 1979-1981. Motörhead ble raskt kjent som et av de største heavy metal-bandene i Storbritannia, som dominerte metal-scenen på denne tiden. Motörhead har blitt nominert til Grammy for «beste heavy metal-framføring» tre ganger, men vant ikke før i 2005 for sangen «Whiplash», opprinnelig laget av Metallica. VH1 har plassert Motörhead på en 26. plass over tidenes største hardrock-band.

«Maskoten» til Motörhead ble skapt i 1977 og heter Snaggletooth B. Motörhead (også kjent som «Warpig»), og har prydet de fleste av Motörheads albumcovere. Les mer...