Wikipedia:Wikiprosjekt Kvinner i raudt


Velkomen til Wikiprosjektet Kvinner i raudt / Raudlenkje-prosjektet.

Kvinner i raudt er eit wikiprosjekt som vil opprette fleire biografiar om kvinner på Wikipedia. Tittelen viser til dei raude lenkjene på Wikipedia, der lenkjer til artiklar som manglar visast i raudt, mens lenker til artiklar som eksisterar visast i blått. Dei raude lenkjene til kvinnebiografiar vil vi skrive blå med Kvinner i raudt! Prosjektet er eit samarbeid mellom Storbyuniversitetet, Nasjonalbiblioteket og Wikimedia Noreg.


Nokre tal: I september 2018 var rundt 22 % av biografiane på Wikipedia på bokmål og riksmål (34 000 av 150 000) og rundt 16 % av biografiane på nynorsk (3600 av 22 000) om kvinner, ifølgje WHGI-prosjektet som har henta tall fra Wikidata. Statistikksida viser også at variasjonen fra veke til veke er stor og at det nokre veker blir oppretta like mange eller fleire biografiar om kvinner som om menn.

Sjølv om vi veit at det er langt fleire menn enn kvinner i historiebøkene, noko Wikipedia også må reflektere, trur vi at det er rom for å redusere gapet i talet på biografar gjennom å ha eit ekstra fokus på kvinner.

Raudlister endre

Manuelle lister endre

Manuelt kurerte lister.

Automatiske lister endre

Lister basert på Wikidata-spørjinger.

Ressursar endre

Kvinner i film endre
Kvinner i litteratur endre
Kvinner i vitskapen endre
Kvinnelege malarar endre

Deltakere endre

Dette prosjektet er i startfasen. Skriv deg gjerne på i lista under hvis du er interessert i å være med.