Denne artikkelen handlar om historikaren. For bergmannen og hydrografen, sjå Andreas Holmsen (1869–1955).

Andreas Holmsen (5. juni 190620. februar 1989) var ein norsk professor, lektor, historikar og fremste representant for den agrarhistoriske tradisjonen. Holmsen voks opp i Oslo.

Andreas Holmsen
Fødd5. juni 1906
Oslo
Død20. februar 1989
NasjonalitetNoreg
Yrkeprofessor, historikar, genealog
InstitusjonarUniversitetet i Oslo
Alma materUniversitetet i Oslo
EktefelleRigmor Frimannslund Holmsen
MedlemDet Norske Videnskaps-Akademi

Holmsen gifta seg i 1961 med etnologen Rigmor Frimannslund Holmsen.

VervEndra

Holmsen var òg medlem i Norsk språkråd[1].

BibliografiEndra

  • 1936 Eidsvold bygds historie bd 1.
  • 1937 Sogn. Økonomisk og administrativ historie
  • 1939 Norges historie. Fra de eldste tider til 1660 (1. utg 1939)
  • 1946 Fra Linderud til Eidsvold Værk bd 1.
  • 1950 Eidsvold bygds historie bd 2
  • 1966 Festskriftet Gard, bygd, rike
  • 1971 Fra Linderud til Eidsvold Værk bd 2.
  • 1976 Nye studier i gammel historie
  • 1978 Hva kan vi vite om agrarkatastrofen i Norge i middelalderen?
  • 1984 Den store mannedauen Om Svartedauden, oppsummering av Ødegårdsprosjektet

KjelderEndra

  1. Aftenposten 14.03.1989

LitteraturEndra

  • Kåre Lunden og Harald Winge: Andreas Holmsen en bibliografi over hans historiske forfatterskap. 1986
  • Terje Fagerbakk: Om å gå bakover - Andreas Holmsen i norsk lokalhistorisk forskning. Hovedoppgåve i historie, Universitetet i Tromsø, 1989.