Bertine Zetlitz

norsk musikar

Bertine Zetlitz (fødd 9. april 1975) er ein norsk musikar som lagar elektronisk popmusikk. Hennar tre siste plater, Beautiful So Far, Sweet Injections og Rollerskating har alle vore blant topp to på VG-lista.

Bertine Zetlitz
Bertine Zetlitz performing at Odderøya Live 2012 (cropped).jpg
Fødd9. april 1975 (45 år)
FødestadOslo
OpphavNoreg
Aktiv1998–
Sjangerpop
Instrumentvokal
PlateselskapEMI
Verka somkunstnar, musikar, songar, skribent
PrisarSpellemannprisen for årets popsolist, Spellemannprisen for årets nykommer, Spellemannprisen for årets popsolist, Spellemannprisen for årets kvinnelige artist

BiografiEndra

Bertine Zetlitz voks opp på Frogner i Oslo. 12 år gamal var ho med i NRKs laurdagsprogram for born og ungdom, Midt i smørøyet. Ho platedebuterte med singelen «Getting Out» i februar 1997, men debutalbumet Morbid Latenight Show kom først i mars 1998. For dette fekk ho Spellemannsprisane «Årets nykommer» og «Årets popartist».

Ho vann ein Spellemannspris i 2003 òg, som «Beste kvinnelege popsolist» for albumet Sweet Injections.

 
Bertine Zetlitz
Foto: Bjarte Hetland

DiskografiEndra

AlbumEndra

  • (1998) Morbid Late Night Show
  • (2000) Beautiful So Far
  • (2003) Sweet Injections
  • (2004) Rollerskating
  • (2006) My Italian Greyhound
  • (2012) Electric Feet
  • (2015) Tikamp (norsk)

SinglarEndra

  • (2000) Adore Me
  • (2000) Cruel
  • (2001) Fate
  • (2003) Girl Like You
  • (2003) Twisted Little Star
  • (2004) Fake Your Beauty
  • (2005) Ah-Ah

EPEndra

  • (1998) Morbid Remix Show

KjelderEndra