Fear Factory er ei USA-amerikansk heavy metal-gruppe som blei skipa i 1989 i Los Angeles i Kalifornia.

Fear Factory
Fear factory live.jpg
OpphavDet amerikanske flagget Los Angeles i Kalifornia i Sambandstatane
Aktiv1989−2002
2002-
Sjangerdeath metal (tidleg)
industriell metal
groove metal
alternativ metal
PlateselskapRoadrunner, Liquid 8/Calvin
MedlemmerBurton C. Bell
Dino Cazares
Byron Stroud
Gene Hoglan
Tidlegare medlemmerChristian Olde Wolbers
Raymond Herrera
Dave Gibney
Andy Romero
Andrew Shives

Gruppa heitte opphavleg Ulceration, men endra året etter namn til Fear Factory. Første albumet deira kom i 1992 og hadde ein death metal-stil. Det var nyskapande gjennom ei blanding av growl og rein song. Gruppa endra etterkvart stilen sin til industrial metal.

DiskografiEndra

StudioalbumEndra

  • Soul of a New Machine (1992)
  • Demanufacture (1995)
  • Remanufacture (1997)
  • Obsolete (1998)
  • Digimortal (2001)
  • Archetype (2004)
  • Transgression (2005)

KjelderEndra

  Denne musikkartikkelen er ei spire. Du kan hjelpe Nynorsk Wikipedia gjennom å utvide han.