Opna hovudmenyen

Mötley Crüe er eit USA-amerikansk glam metal-band som vart skipa i Los Angeles, California i 1981.

Mötley Crüe
Crue CIMG4784.JPG
OpphavLos Angeles i California, USA
Aktiv1981–
SjangerGlam metal
Heavy metal
Hard rock
PlateselskapMötley Records, Hip-O, Elektra, Beyond, Leathür
MedlemmerMick Mars
Nikki Sixx
Tommy Lee
Vince Neil
Tidlegare medlemmerJohn Corabi
Randy Castillo
Samantha Maloney

Bandet vert ofte kategorisert innan genren hair metal. Namnet Mötley Crüe kjem av at ein ven av Mick Mars (som då spelte i bandet White Horse) sa «What a motley looking crew».[treng kjelde] Bandet vart raskt populært med låtar som «Home Sweet Home» og «Looks That Kill». Dei er også kjende for sitt lettsindige forhold til alkohol og narkotika.

Gruppa vart frå starten sett saman av vokalist Vince Neil, vokalist og bassist Nikki Sixx, trommeslagar Tommy Lee, og gitarist Mick Mars. I 1992 forlét Neil bandet og John Corabi vart ny vokalist. I 1997 kom Neil tilbake til bandet.

DiskografiEndra

  • 1981 - Too Fast for Love
  • 1983 - Shout at the Devil
  • 1985 - Theater of Pain
  • 1987 - Girls, Girls, Girls
  • 1989 - Dr. Feelgood
  • 1991 - Decade of Decadence
  • 1991 - Best of 1981-1991
  • 1994 - Mötley Crüe
  • 1997 - Generation Swine
  • 1997 - Best of 1981-1997
  • 1998 - Greatest Hits
  • 1999 - Live: Entertainment or Death
  • 2000 - New Tattoo
  • 2005 - Red White and Crüe
  • 2008 - Saints of Los Angeles

KjeldeEndra

BakgrunnsstoffEndra