Opna hovudmenyen
For barnebokfiguren, sjå Mummitrollet.
Ilja Lagutenko frå Mumij Troll

Mumij Troll (russisk Мумий Тролль, engelsk Mumiy Troll) er eit russisk rockeband grunnlagt i 1981 i Vladivostok av lingvisten Ilja Lagutenko. Namnet har inga meining på russisk, men refererer til Mummitrollet av Tove Jansson.

I 2001 representerte bandet Russland i Eurovision Song Contest med songen Lady Alpine Blue.

MedlemmerEndra

  • Ilja Lagutenko: vokalist, gitar
  • Jevgenij «Sdvig» Zvidennyj: bass
  • Oleg Pungin: trommer
  • Jurij Tsaler: gitar, keyboard, saksofon

DiskografiEndra

  • Новая Луна Апреля (1985)
  • Делай Ю Ю (1990)
  • Морская (1997)
  • Икра (1997)
  • Шамора. Правда о Мумиях и Троллях (1998)
  • Точно Ртуть Алоэ (2000)
  • Меамуры (2002)
  • Похитители книг (2004)
  • Слияние И Поглощение (2005)
  • Амба (2007)
  • 8 (2008)
  • Comrade Ambassador (2009)
      Denne musikkartikkelen som har med Russland å gjere er ei spire. Du kan hjelpe Nynorsk Wikipedia gjennom å utvide han.