Odd Winger

Odd Winger (fødd 8. januar 1923) er ein norsk forfattar og journalist fødd i Strinda.[1]

Odd Winger
Fødd 8. januar 1923
Død

4. februar 1998 (75 år)

Yrke skribent, journalist, barnebokforfattar

Winger debuterte i 1953 med romanen Mot Land's End,[1] og har sidan skrive fleire romanar, novellesamlingar og barnebøker.

Han blei tilsett i Dagbladet i 1958.[1]

BibliografiEndra

  • Mot Land's End – roman (1953)
  • Vinteren – roman (1966)
  • Romanen – roman (1976)
  • Scribe – roman (1985)
  • Novemberspill – novellesamling (1965)
  • Bilisten – novellesamling (1974)
  • Byen – novellesamling (1980)

Prisar og utmerkingarEndra

KjelderEndra

  1. 1,0 1,1 1,2 «Odd Winger». Store norske leksikon (på norsk). 29. september 2014.