Peter Blegvad (fødd 14. august 1951) er ein USA-amerikansk musikar, songar, låtskrivar og teikneserieteiknar. Han var med å skip det tysk-engelske avant-popbandet Slapp Happy, som sidan ei kort stund vart slått saman med Henry Cow. Han har òg gjeve ut mange solo- og samarbeidsalbum. Han er son av Lenore og Erik Blegvad, som var høvesvis barnebokforfattar og illustratør.

Peter Blegvad

Blegvad med Peter Blegvad Trio på ein RIO-festival i Sør-Frankrike, april 2007
Fødd14. august 1951 (72 år)
FødestadNew York City i USA
FødenamnPeter Blegvad
OpphavUSA
AktivSidan 1960-åra
SjangerAvant-rock, eksperimentell
InstrumentGitar, vokal
Tilknytte artistarSlapp Happy, Henry Cow, The Lodge, John Greaves, Chris Cutler
PlateselskapVirgin, Recommended
Verka somMusikar, tekstar, teikneserieteiknar, illustratør
MorLenore Blegvad
FarErik Blegvad
Gift medChloë Sarabella Eley
BornKaye Eley Blegvad, Alec Viggo Eley Blegvad

Diskografi

endre
  • The Naked Shakespeare (1983, LP, Virgin Records)
  • Knights Like This (1985, LP, Virgin Records)
  • Downtime (1988, LP, Recommended Records)
  • King Strut & Other Stories (1990, LP/CT/CD, Silvertone Records)
  • Just Woke Up (1995, CD, East Side Digital)
  • Hangman's Hill (1998, CD, Recommended Records)
  • Choices Under Pressure (2001, CD, Voiceprint Records)
  • Go Figure (2017, CD, Recommended Records)
  • The Peter Blegvad Bandbox (2018, 6xCD boxed set, Recommended Records)
  • Go Figure (2019, Recommended Records) (Peter Blegvad Quintet)

Bands og prosjekt

endre
Med Slapp Happy
Med John Greaves og Lisa Herman
Med National Health
Med John Zorn
Med The Golden Palominos
Med The Lodge
Med Dr. Huelsenbecks Mentale Heilmethode
Med John Greaves
Med Andy Partridge
  • Orpheus – The Lowdown (2003, CD, Ape House)
  • Gonwards (2012, CD, Ape House)

Bøker (som forfattar/illustratør)

endre

Radiodrama

endre
  • guest+host=ghost (2005, BBC Radio 3)
  • Use It or Lose It (2011, BBC Radio 3)
  • Chinoiserie (2014, BBC Radio 3)
  • Eschatology (2014, BBC Radio 3)
  • The Eternal Moment (2015, Radio Australia)
  • The Right to Write (2016, BBC Radio 3)

Andre

endre
  • The Book of Leviathan (2001, Overlook)
  • Headcheese (1994, Atlas Press)
  • The Bleaching Stream (2011, London Institute of 'Pataphysics)
  • Kew. Rhone. (2014, Uniformbooks)
  • Selected Songs by Slapp Happy (2016, Amateur Enterprises) (illustrator)

Kjelder

endre

Bakgrunnsstoff

endre
  Commons har multimedium som gjeld: Peter Blegvad