Really Rosie er ein musikal med ei bok og tekst av Maurice Sendak og musikk av Carole King. Musikalen er basert på bøkene Chicken Soup with Rice, Pierre, One was Johnny, Alligators All Around (som bestod av The Nutshell Library frå 1962) og The Sign on Rosie's Door (1960) av Sendak. Sendak baserte soga på ei demonstrativ, lita jenta som brukte å synga og dansa på trappa til bygningen sin, som han observerte då han var ein liten gut som voks opp i Brooklyn. Showet følgjer ein typisk sommardag i livet til The Nutshell Kids, ei gruppe av fleire nabovener, inkludert Pierre, Alligator, Johnny og Chicken Soup frå Nutshell Library-bøkene, og Rosie og Kathy frå The Sign on Rosies Door. Rosie, den sjølverklærte frekkaste guten i blokka hennar på Brooklyn's Avenue P, underheld alle ved å regissera og spela hovudrolla i ein film basert på den spennande, dramatiske, morosame (og litt overdrivne) historia om livet hennar.

Ein halvtimes animert TV-spesial vart sendt på CBS TV 19. februar 1975.[1] Han vart regissert av Maurice Sendak, animert av Ronald Fritz og Dan Hunn frå D&R Productions Inc. Carole King hadde røysta til hovudrolla. King vart til slutt valt som stemma til Rosie då rollebesetningsleiarar hadde problem med å velja ein barneskodespelar med ei stemme som kunne komplementera dei førehandsinnspelte songane. Eit album med songane av King og tekstar av Sendak er tilgjengeleg på Ode/Epic/SME Records. I den animerte spesialen vart berre dei første sju songane og «Really Rosie (Reprise)» nytta.

Sendak utvida stykket for sceneproduksjonar i London og Washington, DC i 1978,[2] og ein off-Broadway-produksjon, regissert og koreografert av Patricia Birch med designar av Sendak, som opna 14. oktober 1980 på Westside Theatre, der han gjekk for 274 framsyningar.[3] Under off-Broadway-oppsetningane vart hovudrolla som Rosie først spelt av ein då 12 år gammal Tisha Campbell-Martin. Midtveges i oppsetninga forlét Tisha rollebesetninga og vart erstatta av Angela Coin, 10 år. Angela song òg rolla som «Rosie» på rollebesetningsopptaket.

Musikalen har vorte ein berebjelke i barneteatergrupper.[4] Det var òg ein av hovudinspirasjonane til John Mulaney for Netflix-spesialen hans John Mulaney and the Sack Lunch Bunch.

Handling endre

Rosie og The Nutshell Kids (Johnny, Alligator, Pierre og Kathy) bur i same blokk på Avenue P i Brooklyn i New York. På ein varm julilaurdag kjedar barna seg og treng noko å gjera. Rosie ser på seg sjølv som ei talentfull stjerne, og bestemmer seg for å produsera ein imaginær musikal om livet sitt og spesielt bortgangen til kjærasten Chicken Soup, kalla Did You Hear What Happened to Chicken Soup?

Ho får vennene sine på prøvespeling for ei rolle i filmen, men dei byrjar å slåst om rollebesetninga. Eit torevêr tvingar dei til å flytta inn i kjellaren for å få ly. For å halda på merksemda til barna bestemmer Rosie seg for at dei må visa produsenten det store finalenummeret av filmen. Ho får dei alle til å lukka augo og sjå for seg at produsenten inviterer dei til å laga filmen hennar. Etterpå, då barna går heim, vert Rosie verande att for å drøyma om stjernestatus i det store nummeret sitt.

Røyster endre

Musikk endre

Really Rosie
Filmmusikkalbum av Carole King
Utgjeve Februar 1975
Innspelt 1974
Sjanger Barnemusikk, softrock
Lengd 33:24
Selskap Ode / Epic
Komponist Carole King
Tekstforfattar Maurice Sendak
Produsent Lou Adler, Sheldon Riss
Carole King-kronologi 
Wrap Around Joy
(1974)
Really Rosie Thoroughbred
(1976)


Meldingar
Karakter
KjeldeKarakter
Allmusic      link
Christgau's Record GuideB+[5]

Innhald endre

Tekst av Maurice Sendak, musikk av Carole King.

Side ein
Nr.TittelLengd
1.«Really Rosie»1:51
2.«One Was Johnny»2:08
3.«Alligators All Around»1:54
4.«Pierre»5:38
5.«Screaming and Yelling»1:16
6.«The Ballad of Chicken Soup»2:15
7.«Chicken Soup with Rice»4:20
Side to
Nr.TittelLengd
8.«Avenue P»3:03
9.«My Simple Humble Neighborhood»3:07
10.«The Awful Truth»3:11
11.«Such Sufferin'»2:55
12.«Really Rosie (Reprise)»1:40
Bonusspor på 1999-utgåva
Nr.TittelLengd
13.«Really Rosie» (Original pianodemo) 

Medverkande endre

Teknisk
  • Hank Cicalo, Milt Calice - lydteknikarar
  • Maurice Sendak - tekst, soge, kunst
  • Dan Hunn, Ronald Fritz - animasjonsprodusentar, regissørar

Salslister endre

År Land Liste Plassering
1975 USA Billboard Top 200[6] 20

Kjelder endre

Bakgrunnsstoff endre