Rhythm Tengoku er eit rytmespel utvikla og utgjeve av Nintendo. Spelet blei utgjeve i Japan i august 2006 til Game Boy Advance og var det siste spelet Nintendo utvikla til plattforma. Det har fått tre oppfølgjarar: Rhythm Paradise til Nintendo DS, Beat the Beat: Rhythm Paradise til Wii og Rhythm Paradise Megamix til Nintendo 3DS.

Rhythm Tengoku
Utviklar(ar)Nintendo SPD
J.P.Room Recordings
Utgjevar(ar)Nintendo
Design(ar)Tsunku
Komponist(ar)Tsunku
Masami Yone
SerieRhythm Heaven
Plattform(er)Game Boy Advance
UtgjevingJP: 3. august 2006
SjangerRytme
SpelemodusEinspelar
Nettstadhttps://www.nintendo.co.jp/n08/brij/index.html, http://rhythm-tengoku.sega.jp/index.html
Del av serien Rhythm Heaven⠀
Rhythm Heaven→

Spelemekanikkane i Rhythm Tengoku fokuserer på å gje spelaren informasjon i form av lydsignal istaden for visuelle vitringar. Spelet har ei samling av etappar med ulike rytmar, spelemekanikkar og tema. Spelaren følgjer rytmen frå start til slutt og får tildelt ein poengsum basert på prestasjonen gjennom etappen.

Gruppa som utvikla spelet tok dansekurs for å utvikle eit kollektivt medvett om rytme, etter tilråding frå komponisten Tsunku.[1] Ein av etappane har ein lauk med eit andlet som spelaren skal nappe hår frå i takt med musikken. Etappen skulle opphavleg ha eit ekte andlet, men det blei sett på som «litt for drygt».[2] Mange av etappane er basert på japansk kultur, mellom anna samuraiar, ninjaer, fyrverkeri og festivalen o-bon. Det har vore trekt parallellar mellom Rhythm Tengoku og WarioWare-serien frå den same utviklaren.[3][4]

Referansar endre

Bakgrunnsstoff endre