Opna hovudmenyen

The Kingston Trio var ein amerikansk visetrio som vart danna i 1957 i San Francisco av Dave Guard, Bob Shane og Nick Reynolds.

I perioden 1958–66 gav dei ut ei rekkje suksessfulle musikkalbum og singlar, hovudsakleg for Capitol Records. John Stewart erstatta Guard i 1961.

Gruppa vart oppløyst i 1967.

Utvalt diskografiEndra

AlbumEndra

  • 1959: … From the "Hungry I", live
  • 1963: Time to Think
  • 1965: The Kingston Trio (også kalt Nick–Bob–John)
  • 1965: Stay Awhile

SinglarEndra

  • 1958: «Tom Dooley» (nr. 1 på den amerikanske hitlista)
  • 1959: «The Tijuana Jail» (nr. 2)
  • 1959: «M.T.A.»
  • 1959: «A Worried Man»
  • 1961: «Where Have All the Flowers Gone?»
  • 1962: Jane, Jane, Jane / Scotch and Soda - NL press.
  • 1963: «Greenback Dollar»
  • 1963: «Reverend Mr. Black» (nr. 8)

KjelderEndra

BakgrunnsstoffEndra

Vidare lesnad
  • Robin Callot og Paul Surratt: artikkel i heftet til albumet Capitol Collectors Series (Capitol Records 1990)