William Bentinck, 1. jarl av Portland

nederlandsk diplomat

Hans William Bentinck, 1. jarl av Portland, baron Bentinck av Diepenheim og Schoonheten[1], KG, PC (fødd 20. juli 1649 i Diepenheim i Overijssel, død 23. november 1709) var ein nederlandsk og engelsk adelsmann som tidleg var ein av favorittane til Vilhelm, prinsen av Oranien, statthaldar i Nederlanda og den framtidige kongen av England. Han var standhaftig, fornuftig, smålåten og uvanleg roleg.[2] The friendship and cooperation stopped in 1699.

William Bentinck, 1. jarl av Portland
Bentinck, Duke portland-Hyacinthe Rigaud.jpg
Fødd 20. juli 1649
Hof van Twente
Død

23. november 1709 (60 år)
Buckinghamshire

Yrke diplomat, politikar
William Bentinck, 1. jarl av Portland på Commons

Han reiste fleire gonger til England på Vilhelm sine vegner, mellom anna for å bed om handa til Maria, dotter til James, hertugen av York og den framtidige kongen av England, for Vilhelm. Då Vilhelm vart konge av England, vart Bentinck overkammerherre og geheimråd. I april 1689 vart han Baron Cirencester, vicomte Woodstock og jarl av Portland. Han kommanderte eit kavaleri islaget ved Boyne i 1690, var til stades i slaget ved Landen, der han vart skadd, og i omleiringa av Namur i 1695.

Han var med på å få i stand freden i Ryswick i 1697. I 1698 var han ambassadør i Paris for seks månader.

KjelderEndra

  1. Huset Bentinck - website Europaan Heraldry
  2. Japikse, N. (1927) Correspondentie van Willem III ein Hans Willem Bentinck, Eersten graaf van Portland, Deel I, Het archief van Welbeck Abbey, s. XXI.