Barre Phillips

amerikansk musikar

Barre Phillips (fødd 27. oktober 1934) er ein fransk-amerikansk jazz-bassist. Han har vore profesjonell musikar sidan 1960 og flytta til New York City i 1962, og så til Europa i 1967.[1] Sidan 1972 har han vore basert i Sør-Frankrike der han i 2014 skipa European Improvisation Center.

Barre Phillips
Barre Phillips E5100608.jpg
Barre Phillips på Moers-festivalen 2008
Fødd27. oktober 1934 (86 år)
FødestadSan Francisco, California, U.S.
OpphavUSA
AktivSidan 1960
SjangerJazz
InstrumentKontrabass
PlateselskapEdition of Contemporary Music
Verka somMusikar
BornClaudia Phillips

DiskografiEndra

Som leiarEndra

  • Alors (Futura, 1970)
  • For All It Is (JAPO, 1973)
  • Music from Two Basses (ECM, 1971)
  • Mountainscapes (ECM, 1976))
  • Die Jungen: Random Generators (FMP, 1979)
  • Journal Violone II (ECM, 1979)
  • Music by... (ECM, 1980)
  • Three Day Moon (ECM, 1978)
  • Call Me When You Get There, (ECM, 1984)
  • Camouflage (Victo, 1989)
  • Naxos (CELP, 1990)
  • Aquarian Rain (ECM, 1991)
  • Etchings in the Air (PSF, 1996)
  • No Pieces (Emouvance, 1996)
  • Uzu (PSF, 1997)
  • Jazzd'aià, (Bleu Regard, 1998)
  • Play 'em as They Fall (Eyewill, 1999)
  • Trignition (Nine Winds, 1999)
  • Journal Violone 9 (Emouvance, 2001)
  • Oktober Base Trilouge (3D, 2001)
  • After You've Gone (Victo, 2004)
  • Angles of Repose (ECM, 2004)
  • LDP (PSI, 2005)
  • The Iron Stone (ECM, 2006)
  • L' Improviste (CD Baby, 2008)
  • While You Were Out (CD Baby/Kadima Collective, 2009)
  • Everybody Else But Me (Foghorn, 2011)[2]
  • End to End (ECM, 2018)

Som sidemannEndra

KjelderEndra

  1. Chadbourne, Eugene. «Barre Phillips: Biography». Allmusic. Henta 16. november 2019. 
  2. «Barre Phillips | Album Diskografi». AllMusic. Henta 6. desember 2016.