Ben Sidran

Ben Hirsh Sidran (fødd 14. august 1943) er ein USA-amerikansk jazz- og rockeklaverspelar, produsent, eigar av eit plateselskap og musikkskribent. Tidleg i karrieren sin var han medlem av Steve Miller Band.

Ben Sidran
Fødd14. august 1943 (77 år)
FødestadChicago i Illinois
FødenamnBen Hirsh Sidran
OpphavUSA
AktivSidan 1944
SjangerJazz, rock
InstrumentPiano, orgel, vokal
Tilknytte artistarSteve Miller Band
PlateselskapBlue Thumb, Arista, Windham Hill, Go Jazz, Nardis
Verka somMusikar, produsent, plateselskapeigar

Tidleg i 1960-åra var han medlem av The Ardells i lag med Steve Miller og Boz Scaggs.[1] I 1966 studerte han i England og var studiomusikar for Eric Clapton, The Rolling Stones, Peter Frampton og Charlie Watts. Attende i USA vart han med i bandet til Steve Miller. Han vart etter kvart produsent for Steve Miller, og produserte òg album for Mose Allison og Diana Ross.[1]

DiskografiEndra

År Album Selskap
1970 Feel Your Groove (med Blue Mitchell) Capitol ST-825
1971 I Lead a Life Blue Thumb BTS-40
1972 Puttin' in Time on Planet Earth Blue Thumb BTS-55
1973 Don't Let Go Blue Thumb BTS-6012
1975 Free in America Arista AL-4081
1977 The Doctor Is In Arista AL-4131
1978 A Little Kiss in the Night Arista AB-4178
1978 Live at Montreux (med Randy Brecker, Michael Brecker) Arista AB-4218
1979 The Cat and the Hat Horizon/A&M SP-741
1981 Old Songs for the New Depression Baybridge ULS-6086-B; Antilles AN-1004; Go Jazz GO-6049
1982 Bop City Baybridge KUX-179-B; Antilles AN-1012; Go Jazz GO-6048
1983 Get to the Point Baybridge KUX-186-B
1985 Live at the Elvehjem Art Museum (med Richard Davis) Cryonic MAD-3018
1985 On the Cool Side (Heat Wave) Magneta/Windham Hill MA-0204; Go Jazz GoJ-6009
1986 On the Live Side (A Good Travel Agent) Magenta/Windham Hill MA-0206; Go Jazz GoJ-6008
1988 Too Hot to Touch Windham Hill WH-0108
1988 That's Life I Guess (samling av Arista-songar) Bluebird/RCA 6575-2-RB
1988 Spread Your Wings and Fly Now!! (med Clementine) Little Orange Blue LOB-1001
1989 Have You Met...Barcelona? Orange Blue OB-002
1989 Cool Paradise Go Jazz GoJ-6001; Bluemoon/Rhino R2-79350
1991 Go Jazz All-Stars: Live in Japan Go Jazz GoJ-6007
1993 Life's a Lesson Go Jazz GoJ-6013
1996 Mr. P's Shuffle Go Jazz GoJ-6019
1997 Live at the Celebrity Lounge Go Jazz GO-6025
1998 The Concert for García Lorca Go Jazz GO-6033
2001 Walk Pretty: The Songs of Alec Wilder Go Jazz GO-6060
2003 Anthology (samleplate) Go Jazz GO-6066
2003 Nick's Bump Go Jazz GO-6057; Nardis/Liquid8 LIQ-12139
2004 Bumpin' at the Sunside! Nardis 788925200612
2004 Sentimental Journey (samleplate) Nardis/Bonsai 041103
2005 Live à fip Nardis/Bonsai 051101
2008 Cien Noches (One Hundred Nights at the Cafe) Nardis/Bonsai 081101
2009 Dylan Different Nardis/Bonsai 091101
2010 Dylan Different: Live at the New Morning Nardis/Bonsai 101002
2012 Don't Cry for No Hipster Nardis/Bonsai 121101
2014 Blue Camus Nardis/Bonsai 141001
2017 Picture Him Happy Nardis/Bonsai 170301

KjelderEndra

  1. 1,0 1,1 Newsom, Jim. «Ben Sidran | Biography & History | AllMusic». AllMusic. Henta 4. januar 2019.