Benkt-Erik Hedin (fødd 21. februar 1934 i Helsingborg) er ein svensk forfattar og omsetjar.

Benkt-Erik Hedin
Fødd 21. februar 1934Rediger på Wikidata
Helsingborg
Død

12. januar 2019

Yrke omsetjar, skribent
Born Tora Hedin

Hedin blei fil. mag. i 1960. Han verka som litteraturkritikar i Kvällsposten 1960-1965, i Sydsvenska Dagbladet 1965-1970 og arbeidde i BLM frå 1965.[1]

Som forfattar har Hedin mellom anna skrive lettlesen poesi for voksne. Som omsetjar har han særleg fokusert på tyske forfattarar.

I mange år var Hedin medlem av styret i Sveriges Författarförbund, og gjorde mykje innsats for å utvikla dei internasjonale kontaktane til forbundet. Han er også leiar i Lars Salvius-föreningen.

BibliografiEndra

Eigne bøker
  • Som ansikten landskap (dikt, 1961)
  • Brottytor (dikt, 1963)
  • Spår (dikt, 1965)
  • Vi och vår värld: texter till dikter på teckenspråk (1970)
  • Efter tystnad (dikt, 1971)
  • Dikter tillsammans (1972) (i serien Lättläst)
  • Jag måste tala tydligt (dikt, 1975)
  • Att äga ett språk (1976)
  • Kärleksförklaringar: dikter sommaren 1978 (1978)
  • Dikter om dig och mig (1983)
  • Dikter om ingenting (1984)
  • Nya dikter och en sång (1988)
  • Det enkla och det svåra (1989) (i serien Om LL-boken)
  • Dikter för alla (1994) (i serien Lättläst)
  • Det dolda ansiktet (dikt, 2002)
Omsettingar (utval)

Prisar og utmerkingarEndra

KjelderEndra

  1. Litteraturlexikon: svensk litteratur under 100 år (Natur och kultur, 1974), s. 101