Beyoncé Knowles

(Omdirigert frå Beyoncé)

Beyoncé Giselle Knowles (fødd 4. september 1981) er ein R&B- og popsongar frå USA. Ho er også komponist, plateprodusent, skodespelar, dansar og motedesignar. Knowles blei først kjent som medlem av Destiny's Child, men er seinare blitt stjerne som soloartist, ofte kalla berre med førenamnet Beyoncé (engelsk uttale /biˈjɒn.seɪ/).

Beyoncé Knowles

Statsborgarskap USA
Fødd 4. september 1981 (42 år)
Houston
Yrke musikkprodusent, filmskodespelar, songar-låtskrivar, filmregissør, filmprodusent, manusforfattar, dansar, gründer, koreograf, stemmeskodespelar, motedesigner, plateartist
Språk engelsk
Formue 355 000 000±1 US-dollar
Høgd 169 centimeter
Politisk parti Det demokratiske partiet i USA
Medlem av the Carters, Destiny's Child, Artists Stand Up to Cancer
Far Mathew Knowles
Mor Tina Knowles
Ektefelle Jay-Z
Nettstad https://beyonce.com
Beyoncé Knowles på Commons

Utgjevingar endre

  • 2003 - Dangerously in Love («Work It Out», «'03 Bonnie & Clyde», «Crazy in Love», «Baby Boy», «Me, Myself and I», «Naughty Girl»)
  • 2004 - Live at Wembley
  • 2003/2004 - Dangerously in Love World Tour
  • 2004 - Verizon Ladies First Tour (med Alicia Keys og Missy Elliott)
  • 2006 - B'Day / B'Day Deluxe Edition («Check on It», «Déjà Vu», «Ring the Alarm», «Upgrade U», «Irreplaceable», «Listen», «Beautiful Liar», «Get Me Bodied»)
  • 2007 - B'Day Anthology Video Album
  • 2007 - Irreemplazable («Irreemplazable», «Get Me Bodied (Timbaland Remix)»)
  • 2007 - The Beyoncé Experience Live
  • 2007 - The Beyoncé Experience

2008/2009 endre

  • 2008 - I Am... Sasha Fierce / I Am... Sasha Fierce Deluxe Edition («If I Were a Boy», «Single Ladies (Put a Ring on It)», «Halo», «Diva», «Ego», «Sweet Dreams»)
  • 2009 - Above and Beyoncé - Video Collection & Dance Mixes
  • 2009 - I Am... Sasha Fierce Platinum Edition
  • 2009 - I Am... Tour

Filmografi endre

  • 2001 Carmen: A Hip Hopera, «Carmen»
  • 2002 Austin Powers in Goldmember, «Foxxy Cleopatra»
  • 2003 The Fighting Temptations, «Lilly»
  • 2004 Jay Z - Fade to Black (orig. Fade to Black)
  • 2006 Dreamgirls, «Deena Jones»
  • 2006 The Pink Panther, «Xania»
  • 2008 Cadillac Records, «Etta James»
  • 2009 Obsessed, «Beth Charles»

Bakgrunnsstoff endre

  Denne musikkartikkelen er ei spire. Du kan hjelpe Nynorsk Wikipedia gjennom å utvide han.