Opna hovudmenyen

Bodil Stenseth (fødd 10. februar 1955) er ein norsk historikar og forfattar. Ho vart cand. philol. med hovudfag i historie ved universitetet i Oslo i 1983. Ho arbeidde seinare ved Munchmuseet og som rektor ved Nansenskolen frå 1998 til 1999. Ho har skrive fleire bøker om norsk sosialhistorie, og dessutan om Edvard Munch og Sonja Henie. Ho er fast spaltist i Klassekampen. I 2017 fekk ho Neshornprisen, kulturprisen til Klassekampen.

Bodil Stenseth
Fødd 10. februar 1955
Yrke historikar

BibliografiEndra

  • Modellen (1988)
  • En norsk elite (1993)
  • Ekteseng og bordell (1997)
  • Eilert Sundt og det Norge han fant (2000)
  • Sonja Henie (2002)
  • Pakten (2004)
  • Munch (2007)
  • Nr. 13 – en vestkantfortelling (2010)
  • Quislings ran (2017)

KjelderEndra

BakgrunnsstoffEndra