Dadafon

Dadafon er ei norsk musikkgruppe basert i Trondheim. Gruppa er vanskeleg å plassera musikalsk.

Dadafon
Kristin asbjornsen.jpg
Vokalist Kristin Asbjørnsen i 2008
OpphavTrondheim
Aktivca. 1995 -
SjangerJazz, pop, alternativ
MedlemmerKristin Asbjørnsen (vokal)
Jostein Ansnes (gitar)
Øyvind Engen (cello, gitar)
Erik Øien (bass, vokal)
Martin Langlie (trommer)
Tidlegare medlemmerKenneth Kapstad (trommer)
Carl Haakon Waadeland (trommer)
Martin Smidt (trommer)
Bjørn Ole Solberg (saksofon)
PrisarAlarmprisen i jazz

Gruppa starta opp i 1995 under namnet Coloured Moods, og gav ut debutplata Coloured Moods i 1998. I 2000 skifte dei namn til Dadafon, og har sidan gjeve ut fire plater, deriblant Visitor frå 2002 som dei vann Alarmprisen for i klassen jazz. Dadafon har oppretta eit studio i hamneområdet i Trondheim, der ei av platene deira vart innspelt.

DiskografiEndra

  • Coloured Moods (1998)
  • And I Can't Stand Still (2001)
  • Visitor (2002)
  • Harbour (2004)
  • Lost Love Chords (2005)


Kjelder og bakgrunnsstoffEndra