Eva Lundgren

Eva Lundgren (fødd 24. november 1947), oppvaksen i Flekkefjord, er ein internasjonalt kjend norsk kjønnsforskar, kjend for si forsking på vald mot kvinner. Ho har vore professor i sosiologi, særleg kvinneforsking, ved Uppsala universitet, frå 1993. Ho er sjef for Avdelningen för samhällsvetenskaplig genusforskning. 1996–1997 var ho gjesteprofessor ved New York University.

Eva Lundgren
Fødd24. november 1947
Flekkefjord
NasjonalitetNoreg, Sverige
Områdeteologi, kjønnsforskning
Yrkeprofessor, sosiolog, teolog, psykoterapeut
InstitusjonarNew York University
Uppsala universitet
Universitetet i Bergen
Alma materUniversitetet i Bergen
BarnVanja Lundgren Sørli

Bibliografi (utval)Endra

  • 1981: Djevleutdriverne. Eksorsisme i Norge. Oslo.
  • 1982: Den bortkomne datter. Kvinneteologi, kvinnefrigjöring, teologikritikk. Oslo.
  • 1984: Den Herren elsker, tukter han. Tre rapporter om overgrep mot kvinner. Bergen.
  • 1985: I Herrens vold. Dokumentasjon av vold mot kvinner i kristne miljöer. Oslo.
  • 1985: På tvers. Trekk fra avvikets historie. Doktoravhandling, Bergen.
  • 1987: Prester i lyst og last. Om kjönn, makt og erotikk i Den norske kirkes sjelesorg. Oslo.
  • 1990: Gud og hver mann. Seksualisert vold som kulturell arena for å skape kjönn. Oslo.
  • 1992: Gud och alla andra karlar. Om kvinnomisshandlare. Stockholm.
  • 1993: Det får da være grenser for kjønn. Voldelig empiri og feministisk teori. Oslo.
  • 1994: La de små barn komme til meg. Barns erfaringer med seksuelle og rituelle overgrep. Oslo.
  • 2001: Ekte kvinne? Identitet på kryss og tvers. Oslo.
  • 2001: Slagen dam. Mäns våld mot kvinnor i jämställda Sverige. Stockholm.
  • 2008: Knutby-koden. Oslo, Gyldendal.