Finn Bjelke

Finn Bjelke (fødd 10. april 1959) er ein norsk humorist, forfattar, musikkjournalist og radiomann fødd i Oslo.

Finn Bjelke
Finn Bjelke (cropped).jpg
Fødd 10. april 1959 (61 år)
Oslo
Yrke journalist, skribent, programleiar
Finn Bjelke på Commons

Bjelke er kjend som programleiar for Reiseradioen, Popquiz og Herreavdelingen i NRK, den siste saman med Yan Friis. Frå 1993 til 1995 var han mellom anna produsent for radioprogrammet Irma 1000NRK P3.

Frå 1985 til 1990 var Bjelke journalist i ungdomsbladet Det Nye. Han har også skrive for musikkavisene Puls og Beat.

BibliografiEndra

Eigne bøkerEndra

  • 1999: GGG - Gyldendals gode gutteguide - saman med Yan Friis, illustrert av Frode Øverli
  • 2000: Året rundt med Finn og Yan - saman med Yan Friis
  • 2002: Pappa for første gang - illustrert av Frode Øveli
  • 2004: Småbarnspappa for første gang - illustrert av Frode Øverli
  • 2004: Popquiz - utgitt av NRK

MedredaktørEndra

  • 2001: Gubbealarm!
  • 2001: Kjerringalarm!
  • 2002: Fjortisalarm!
  • 2002: Fotballidiotalarm!

BakgrunnsstoffEndra

  Wikifrasar har ei sitatsamling som gjeld: Finn Bjelke