Lindsay Cooper (3. mars 195118. september 2013[2][3]) var ein engelsk fagottist og oboist, komponist og politisk aktivist. Ho er mest kjend for arbeidet sitt med bandet Henry Cow, men var òg medlem av Comus, National Health, News from Babel og David Thomas and the Pedestrians. Ho samarbeidde med ei rekkje musikarar, som Chris Cutler og Sally Potter, og samarbeidde med Feminist Improvising Group. Ho skreiv filmmusikk for film og TV og ein songsyklus Oh Moscow, som vart framført verda rundt i 1987. Ho spelte òg inn fleire soloalbum, som Rags (1980), The Gold Diggers (1983) og Music For Other Occasions (1986).

Lindsay Cooper
Fødd3. mars 1951(1951-03-03)
FødestadHornsey i Nord-London i England[1]
Død18. september 2013 (62 år)
DødsstadLondon i England[1]
FødenamnLindsay Cooper
OpphavStorbritannia
Aktiv1971–98
SjangerAvant-rock, eksperimentell, fri improvisasjon, samtidsmusikk
InstrumentFagott, obo
Tilknytte artistarHenry Cow, Comus, Feminist Improvising Group, News from Babel, David Thomas
PlateselskapRecommended, Victo
Verka somMusikar, komponist

Cooper fekk diagnosen multippel sklerose i slutten av 1970-åra,[4] men avslørte ikkje dette offentleg før seint i 1990-åra då sjukdommen hennar hindra ho i halde konsertar. I 2013 døydde Cooper av sjukdommen, 62 år gammal.[2][3]

DiskografiEndra

SoloalbumEndra

  • Rags (1981, LP, Arc Records, UK)
  • The Golddiggers (1983, LP, Recommended Records, UK) – original filmmusikk til The Gold Diggers av Sally Potter
  • Music for Other Occasions (1986, LP, No Man's Land, Tyskland)
  • Oh Moscow (1991, CD, Victo Records, Canada)
  • An Angel on the Bridge (1991, CD, Phonogram/Australian Broadcasting Corporation, Australia)
  • Schroedinger's Cat (1991, CD, Line/Femme Music, Tyskland)
  • Sahara Dust (1993, CD, Intakt Records, Sveits)
  • A View from the Bridge (1998, 2xCD, Impetus Records, UK)

Band og samarbeidEndra

Med Mike Oldfield
Med Egg
Med Henry Cow
Med Slapp Happy/Henry Cow
Med Comus
  • To Keep from Crying (1974, LP, Virgin Records, UK) – recorded after Cooper left the group, with her appearing as a guest
  • Out of the Coma (2012, CD, Coptic Cat, UK) – featuring Cooper's earliest known recording, a live performance from 1972
Med Steve Hillage
Med Hatfield and the North
Med Art Bears
Med Feminist Improvising Group
  • Feminist Improvising Group (1979, Cassette, UK)

Med Mike Westbrook

Med Chris Cutler, Bill Gilonis, Tim Hodgkinson og Robert Wyatt
Med News from Babel
Med David Thomas and the Pedestrians
Med Maggie Nicols og Joëlle Léandre
  • Live at the Bastille (1982) (1984, LP, Recommended Records, UK)
Med Catherine Jauniaux og Tim Hodgkinson
  • Fluvial (1984, LP, Woof Records, UK)
Med Dagmar Krause
Med Anthony Phillips og Harry Williamson
  • Tarka (1988, CD, Baillemont Records, Frankrike)
Med John Wolf Brennan
  • Creative Works Orchestra: Live in Willisau & More (1991, CD, Creative Works Records, Sveits)
  • I.N.I.T.I.A.L.S.: Sources Along the Songlines (2005, CD, Creative Works Records, Sveits)
Med David Motion og Sally Potter
  • Orlando (1993, CD, Varèse Sarabande, US) – originalt filmmusikkalbum Orlando av Sally Potter
Med Trio Trabant a Roma
  • State of Volgograd (1994, CD, Free Music Production, Tyskland)
Med Tim Hodgkinson
Med Charles Gray
  • Pia Mater (1997, CD, Resurgence, UK)
Med Rova Saxophone Quartet
  • Bingo (1998, CD, Victo Records, Canada) – komponist
Med The Orckestra
  • «Unreleased Orckestra Extract» (3" CD singel, 2006, Recommended Records, UK)
Med Fred Frith, Lars Hollmer og Gianni Gebbia

KjelderEndra

  1. 1,0 1,1 «Lindsay Cooper». Calyx: The Canterbury Website. Henta 14. november 2019. 
  2. 2,0 2,1 Fordham, John (24. september 2013). «Lindsay Cooper obituary». The Guardian. Henta 14. november 2019. 
  3. 3,0 3,1 Mack, Shane (19. september 2013). «RIP: Lindsay Cooper, member of Comus and Henry Cow collaborator». Tiny Mix Tapes. Henta 14. november 2019. 
  4. Cutler, Chris, ed. (2009). The Road: Volumes 1–5, p.3 (bok frå The 40th Anniversary Henry Cow Box Set). Recommended Records.