Lou Barlow

Louis Knox Barlow (fødd 17. juli 1966) er ein amerikansk musikar som blir sett på som ein av dei mest innverknadsrike songskrivarane på 90-talet. Han var ein av pionerane i lo-fi-stilen som nett hadde vakse fram, der ein tok opp musikken på ein 4-spors opptakar.

Lou Barlow
Lou Barlow.jpg
Fødd17. juli 1966 (54 år)
FødestadDayton
OpphavUSA
Aktiv1982–
Sjangeralternativ rock, indierock
Instrumentbassgitar, bass
Stemmetypebaryton
PlateselskapJoyful Noise Recordings
Verka somgitarist, singer-songwriter
Lou Barlow

Lou Barlow blei fødd i Daytoni Ohio, men voks opp i Jackson i Michigan og Westfield i Massachusetts. Han starta musikkarriera i hardcore-punk-bandet Deep Wound med J Mascis. I 1983 starta dei to Dinosaur Jr., etter å ha gått lei av hardcore. Men forholdet mellom dei to førte til at Barlow forlet bandet etter utgjevinga av Bug i 1989.

Etter 1989 konsentrerte Barlow seg om sideprosjektet sitt, Sebadoh, og seinare starta han Folk Implosion med John Davies. Gjennom arbeidet med desse banda blei han ein helt i indie rock-miljøet, og fekk også ein topp 40-hit (i USA) - songen «Natural One», med Folk Implosion. Han spelte også inn eit album med den belgiske musikaren Rudy Trouvé.

Han vart med Dinosaur Jr. igjen i 2005, for ein verdsturne, og for å fronte dei tre albuma han gav ut med bandet som har blitt gjevne ut på nytt.

DiskografiEndra

KompilasjonarEndra